Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a precizat, într-un interviu acordat The Chiper Brief, că statul român este al doilea cel mai mare furnizor de informații pentru Alianța Nord-Atlantică (NATO).

„Angajamentul față de relația translatantică este solid, chiar dacă uneori apar discuții și percepții. Fiecare țară ar trebui să își asume mai multă responsabilitate în dezvoltarea și adaparea relațiilor translatntice, astfel încât să facă față actualelor și viitoarelor provocări. România face tocmai acest lucru. De exemplu, am mărit deja bugetul pentru Apărare la 2%. Decizia are la bază acțiunea Rusiei de acum doi ani, când a anexat ilegal Crimeea. Totodată, decizia vine în contextul în care flancul estic este foate expus, din cauza amenințărilor asimetrice legate de terorism”, a explicat George Maior, întrebat despre declarațiile președintelui Donald Trump privind NATO și îndemnul cancelarului german Angela Merkel, ca Europa să „își ia soarta în propriile mâini”.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.