Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat că organizarea unui referendum privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii familiei, aflată în dezbaterea Camerei Superioare a Parlamentului, ar putea avea loc cel mai probabil în toamna acestui an, scrie Agerpres.

În privinţa unei revizuiri ample a Constituţiei, Tăriceanu nu se declară "foarte optimist", arătând că este necesară susţinerea a două treimi dintre parlamentari pentru adoptarea unei noi legi fundamentale, liberalii putând bloca procesul.

Preşedintele ALDE susţine că în coaliţie colaborarea "funcţionează foarte bine" şi nu exclude, la fel ca liderul PSD, Liviu Dragnea, intrarea UDMR la guvernare.

Pe de altă parte, Călin Popescu-Tăriceanu spune că nu se teme de o posibilă acaparare a electoratului ALDE de către nou înfiinţata formaţiune politică a lui Daniel Constantin. El subliniază că ALDE este un partid liberal iar Pro România - de centru.

Preşedintele Senatului vorbeşte şi despre iniţiativa legislativă depusă în Parlament pentru modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, adăugând că prin amendamentele formulate la propriul său proiect de act normativ doreşte să confere Consiliului Superior al Magistraturii "relevanţa şi rolul necesar pentru asumarea unor decizii care să ducă la o independenţă crescută" a instituţiei.

El vorbeşte şi despre necesitatea reconsiderării modului în care se acordă venitul minim garantat pentru că, pe o parte, există un deficit de forţă de muncă şi, pe de alta, un număr mare de asistaţi social.


Comentarii

Defec, adică mă cac în referendumul vostru, mai precis referendumul lui Dragnea, că Tăriceanu nu e decât sluga lui Dragnea la orice fază politică ce ține de putoarea de la putere. De ce nu se face un referendum pentru orice problemă majoră de interes național, cum ar fi interzicerea exploatării aurului prin cianuri, pentru un parlament de 250 boi, vaci și porci, cocină bicamerală dar care să conțină maxim 250 grohăitoare, interzicerea exploatării gazelor de șist care a cauzat majore poluări de mediu și ape freatice, etc. Chestia asta cu definirea familiei e o problemă socială care se poate rezolva fără nici un fel de referendum, se pune în discuție tema în societate, la ONG-uri, la personalități sociale, sociologi și psihologi, medici și scriitori și oameni de cultură, reprezentanți ai cultelor, iar după o perioadă de dezbatere publică se vor trage niște concluzii care se pot materializa într-o lege. Simplu! Dar cum PSD-ul bolșevicilor împuțiți și alianța lor la fel de împuțită vor să despice firul enșpe mii de alte firicele, aujngem la un referendum inutil. Motiv pentru care-l regulez în gură pe Tăriceanu după ce-i dau o mUE lui Dragnea.

2 iunie 2017 6:50

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.