Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Liderii zonei euro au decis ieri noapte, pe lângă detalii pachetului de măsuri care să stabilize moneda euro şi să redea încrederea pieţelor, măsuri de supraveghere considerate "fără precendent" în statele membre. Acestea se adaugă regulilor privind disciplina bugetară şi prin care toate statele UE vor trebui să raporteze Bruxelles-ului bugetele, indicatorii, respecte ţinte stricte şi să fie sancţionate în caz că economiile lor o iau razna.

Grecia, care a stat la originea multora din problemele fără precedent din zona euro, primeşte un nou pachet de salvare, băncile europene o vor ierta de jumătate din datorii (procentul de 20% stabilit în vară nu era suficient). Dar va avea monitorizare permanentă, aşa cum a cerut cancelarul german Angela Merkel. Troica (formată din experţi ai Băncii Centrale Europeană, FMI și ai Comisiei Europeană) nu a fost suficientă, a spus Merkel. Aceasta va lucra de acum înainte cu un mecanism de supraveghere "îmbunătățită".

"Trupe" economice de supraveghere în Grecia

Suveranitatea Greciei este şi mai mult mult subminată de lideri din zona euro după ce Germania a cerut la Euro summitul de ieri din Bruxelles o supravegherea "durabilă" pe teren a politicilor sale economice în condiţiile celui de-al doilea pachet de salvare, notează EuObserver.
Integral pe AdevărulComentarii

rxctps Ha,ha,ha!Si cine o sa apere "trupele" alea intr-o tara in care leprezentantii BM si FMI umbla numai cu paza si in masini,probabil blindate?Ce mi se pare curios este faptul ca pana acum Grecia,tara balcanica,care a trecut prin multe razboaie,un razboi civil de o cruzime nemasurata si printr-o dictatura militara NU a fost nciodata in faliment sau in pozitia de a da afara functionari.OK,coruptie,lene (hm,nu-mi plac grecii dar cel putin in timpul sezonului de vara muncesc de le sar capacele...)furt,bla,bla,bla...dar cand i-au primit in UE stiau ca registrele contabile erau masluite,cand i-au primit in zona euro stiau ca deficitul lor bugetar era aproape dublu fata de cel admis,dar occidentalii s-au bucurat ca vor avea o noua piata pentru produsele lor.Pentru ca grecii nu prea aveau cu ce se lauda.Pana la urma datoriile Greciei sunt de fapt ale bancilor germane si franceze si nu ale grecilor.De asta s-a ajuns ca englezii sa se intrebe ce mai cauta in UE iar nemtii sa nu mai auda de euro...

27 octombrie 2011 21:22

Marian @ddd... De data asta nu mai ține. Ori U.E., ori nimic..

27 octombrie 2011 16:10

ddd si cine sa-i supravegheze ? o sa-i invete grecii si pe nemti ce e aia coruptie , lene , smecherie etc

27 octombrie 2011 15:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.