Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Legea risipei alimentare, care trebuia să între în vigoare pe 21, mai trebuie modificată. Acesta este motivul pentru care nu există încă norme de aplicare.

Ministrul Agriculturii spune că se ia în calcul varianta prorogării, astfel încât să se facă „un act normativ care să poată să fie aplicat în România și să poată să aibă rezultatele scontate”.

„În primul rând aș vrea să vă spun că noi manifestăm interes pentru acest domeniu, aș vrea să asigur populația că suntem în echipaje corecte de lucru pentru a realiza un act normativ care să răspundă acestui obiectiv, anume acela de a reduce risipa alimentară. Însă în momentul în care am purces la realizarea normelor metodologice ne-am dat seama că unele prevederi trebuie schimbate dat fiind faptul că nu putem să le aplicăm pentru că ar însemna să creăm un comerț paralel pe care nu l-am putea ține sub control și ar deforma grav piața (...) Noi propunem o amânare până la sfârșitul anului, să avem timp să lucrăm cu atenție la acest act normativ, pentru că este un act normativ care are sensibilitățile sale”, a declarat ministrul Agriculturii Petre Daea, în emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Întrebat despre calamitățile naturale care au stricat culturile, ministrul a declarat: „Gradul de afectare la grâu este de 0,1%, la orz de 0.26, la rapiță 1.43, mazăre 0.34, la porumb 0.48, la floarea-soarelui 0.51, la soia 0.07”.


Comentarii

Traian D'aea n-are ursul coada!!!!!! Ca nu vor mastodontii alimentari sa faca asistenta sociala.....

23 mai 2017 12:53

pilu Scoate din lege paragraful cu,,are dreptul de a vinde mai departe cu un adaos de 25% plus tva"-de ce daea ca esti idiot...

23 mai 2017 12:20

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.