Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Magazinele Kaufland, Lidl, Aldi nu sunt prezente în Franţa şi nici magazinele Carrefour sau Auchan nu sunt prezente pe piaţa germană.

În schimb, toate aceste magazine sunt prezente în România, o piaţă unde nu există niciun brand românesc care să se bată cu ele.

Nu ştim să ne apărăm interesul naţional, spune cititorul.

Dar care e interesul naţional? Că fiecare dintre noi vedem lucrurile diferit, iar cei care conduc din punct de vedere politic şi economic, care au decizia pe mână şi pot schimba ceva, dacă vor, văd altceva. Sau nu gândesc/văd nimic şi lasă lucrurile să evolueze de la sine.

Pentru mine, din perspectiva de client, prezenţa acestor mari retaileri străini este foarte bună. Chiar şi prezenţa lor cu magazine în mijlocul oraşului, în proximitate. Doar cobor din bloc şi la 5-10 minute distanţă am patru opţiuni de magazin.
Pentru că sunt multe reţele şi fiecare încearcă să câştige cât mai multă cotă de piaţă, există şi o concurenţă la nivelul preţurilor.

Integral pe Ziarul FinanciarComentarii

@Nicu N-ar fi bine caromanii sa produca, mai ales produse agricole de calitate si sa-i bata pe aceste lanturi de magazine, la peturi si-n magazine mici?

20 mai 2017 17:58

Nicu "Pentru că sunt multe reţele şi fiecare încearcă să câştige cât mai multă cotă de piaţă, există şi o concurenţă la nivelul preţurilor."D-le Cristian Hostiuc, concurenta la nivelul preturilor (mari) se numeste "colaborare"(intelegere) deoarece concurenta autohtona a fost lichidata de Basescu(Boc) prin modificarea Codului Muncii.

20 mai 2017 6:32

Bunicullulu Lidl si Aldi exista de mai multi ani in Franta. Va rog sa va informati, inainte de a scrie!

19 mai 2017 21:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.