Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Brașovul și Valea Prahovei se numără printre cele mai "sufocate" puncte turistice din țara noastră și este nevoie de o dezvoltare "în evantai" către zonele limitrofe, a declarat, vineri, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre. Potrivit acestuia, calitatea turismului românesc a crescut de la an la an, însă există riscul ca în zonele aglomerate serviciile să aibă de suferit.

"Brașovul și Valea Prahovei sunt, probabil, printre cele mai sufocate zone turistice ale României în acest moment. (...) Este o zonă interesantă, dar sufocată, de aceea trebuie să discutăm despre un master-plan, pentru că eu cred că în zona unei destinații turistice aglomerate trebuie să ne uităm și la ce putem dezvolta în jurul ei. Și în jurul județelor Prahova și Brașov se mai poate duce înspre lateral, să mergem pe o dezvoltare sub formă evantai, în așa fel încât să mai preia din această aglomerație. Nu înseamnă să "furi" sau să iei clienții, dar trebuie să ne gândim foarte clar ca, la un moment dat, această aglomerație să nu ducă la deservicii. Mă refer că, pe parcurs, (...) există riscul ca, din cauza volumului mare de oameni, să scadă calitatea serviciilor, ceea ce nu este cazul în acest moment. Și aici pot să pun punctul pe i și să spun că această calitate a serviciilor în turism a crescut de la an la an, indiferent de destinație, și îmi asum ceea ce spun', a declarat vineri, la Brașov, ministrul Turismului.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.