Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Conceptul „big data“ e plictisitor şi greu de înţeles, de cei mai mulţi utilizatori, ce scop are. Însă nu contează conceptul, ci cum a fost folosit pentru a crea de la zero un tablou à la Rembrandt.

Microsoft aduce la Art Safari prima lucrare creată de un algoritm în cloud. Lucrarea poate fi văzută până duminică, 21 mai, iar proiectul acesta de artă şi tehnologie se numeşte „The Next Rembrandt“. Cu inteligenţă artificială şi analiza tablourilor pictorului, algoritmul a descompus şi analizat timp de 18 luni toate picturile semnate de Rembrandt pentru a putea asimila stilul, alegerile şi intenţiile maestrului olandez într-o nouă lucrare.

Cele 346 tablouri ale olandezului au fost scanate 2D şi 3D, apoi detaliile au fost amplificate prin algoritmi de „deep learning“ rulând pe platforma de cloud Azure de la Microsoft. Întregul proces a implicat artişti, programatori, critici de artă, specialişti în date, istorici ai artei şi ingineri, şi au fost 168.263 de „unităţi“ vizuale pe care algoritmul le-a învăţat şi folosit.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.