Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Surse din PSD au declarat pentru "Adevărul" că relaţia dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindenau a îngheţat, după ce liderul PSD a forţat schimbarea unor miniştri, iar premierul s-a opus. Tensiunea dintre cei doi s-a acutizat după ce Sorin Grindeanu a mers pe mâna lui Tudorel Toader şi a cerut Curţii Constituţionale să respingă ca inadmisibilă excepţia ridicată de fosta soţie a lui Liviu Dragnea privind lipsa pragului valoric la abuzul în serviciu.

Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să-i schimbe din funcţie pe Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe, şi pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Primul, pentru că "a comunicat prost" măsurile fiscale din programul de guvernare. Al doilea, pentru a calma spiritele din partid. Liderii social-democraţi i-au cerut lui Dragnea să scape de Tudorel Toader, în condiţiile în care acesta „pare mai apropiat de instituţiile de forţă decât de partid şi Guvern”. Dragnea insistă ca Toader să fie schimbat, însă, potrivit surselor citate, nu va mai repeta episdoul Florin Iordache, deci nu va pune un ministru obedient, ci va căuta o soluţie „mai tehnocrată”, astfel încât să nu rişte noi proteste de stradă. În PSD, pentru postul de ministru al Justiţiei se încălzeşte Robert Cazanciuc, proaspăt numit în locul lui Şerban Nicolae în fruntea Comisiei Juridice din Senat.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.