Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Nu este un secret pentru nimeni că relația Grindeanu – Dragnea scârțâie de multă vreme iar divorțul se apropie. Până acum, Sorin Grindeanu s-a menținut într-un soi de rezervă naturală care i-a permis lui Dragnea să joace rolul de june prim al puterii. Se pare însă că premierul a ajuns capătul răbdării tot văzându-l pe liderul PSD fluturând sabia remanierii pe deasupra capetelor actualilor miniștri, motiv pentru care a decis să pună piciorul în prag.

Surse din PSD au declarat pentru ADEVĂRUL că relaţia dintre Liviu Dragnea şi Sorin Grindenau a îngheţat, după ce liderul PSD a forţat schimbarea unor miniştri, iar premierul s-a opus. Liviu Dragnea i-a cerut lui Sorin Grindeanu să-i schimbe din funcţie pe Viorel Ştefan, ministrul de Finanţe, şi pe Tudorel Toader, ministrul Justiţiei. Primul, pentru că "a comunicat prost" măsurile fiscale din programul de guvernare. Al doilea, pentru a calma spiritele din partid. Liderii social-democraţi i-au cerut lui Dragnea să scape de Tudorel Toader, în condiţiile în care acesta „pare mai apropiat de instituţiile de forţă decât de partid şi Guvern”.

Însă premierul Sorin Grindeanu nici nu vrea să audă de noi remanieri, fiind mulţumit de modul în care Tudorel Toader şi-a făcut treaba la ministerul Justiţiei. De altfel, Grindeanu a dat primul semnal public că nu acceptă noi schimbări în Guvern, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „Monitorizez constant activitatea miniștrilor care fac parte din cabinet. Cred că totuși vorbim mult prea repede de remanieri (…) Conduc un Guvern care are o susținere largă în Parlament. Și, dacă îmi permiteți, o comparație cu fotbalul, nu știu dacă cineva face schimbări în minutul 15, când conduci cu 3-0. Cam așa suntem în momentul ăsta”, a decretat Grindeanu, neuitând să sublinieze și că România guvernată de el ”are cea mai mare creștere economică din UE”.

Cum punerea la punct are loc în momentul în care Dragnea susține că în PSD va exista totuși o discuție despre remaniere, probabil chiar săptămâna viitoare, comentariul premierului este un adevarat duș rece pentru liderul social-democraților, afirmă NAȚIONAL. Coincidență sau nu, declarația de independență a lui Grindeanu pică într-un moment prost pentru Dragnea. Este vorba în principal despre faptul că pesediștii au mirosit că domnia acestuia e pe ducă și se reped acum ca milogul la colac pentru a prinde un loc în față în siajul lui Grindeanu sau Firea – singurii candidați cu șanse la tronul PSD.

Conflictul tacit dintre premier şi liderul PSD a căpătat amploare după ce Sorin Grindeanu a cerut Curţii Constituţionale să respingă ca inadmisibilă excepţia ridicată de Bombonica Dragnea, fosta soţie a liderului PSD, Liviu Dragnea, privind lipsa pragul valoric pentru incriminarea infracţiunii de abuz în serviciu. CCR a fixat ca termen de judecată a excepţie de neconstituţionalitate data de 6 iunie 2017. În mod ironic, constată GÂNDUL, punctul de vedere asumat de Guvern privind excepţia de neconstituţionalitate invocată de Bombonica Prodana a fost întocmit chiar de ministerul condus de Tudorel Toader, cel pe care Liviu Dragnea îl vrea remaniat.

Cozmin Gușă a declarat, citat de EVENIMENTUL ZILEI, că din punct de vedere politic, liderul PSD trece printr-un moment complicat. „Faptul că de la autoritatea echipei guvernamentale i se chestionează atât acest demers negativ împotriva Guvernului, cât și, apoi, această lovitură, dublată de decizia unitară a Guvernului legată de Bombonica Dragnea, ne arată că lupta de-abia începe”, a spus Gușă.

În plus, premierul Sorin Grindeanu încearcă să se înconjoare de oameni de încredere, aducând la București persoane cu care a lucrat pe vremea când era președinte al CJ Timiș. În acest fel, el încearcă să echilibreze raporturile în Executiv, după ce în primele luni a numit oameni fideli liderului PSD Liviu Dragnea. Astfel, l-a pus în funcția de director de cabinet al primului-ministru pe Alexandru Chirilă, fostul său consilier de când Sorin Grindeanu ocupa postul de președinte al Consiliului Județean Timiș. În urmă cu 20 de ani, Alexandru Chirilă a lucrat la serviciul secret al Ministerului de Interne, DGIPI.

Astfel, constată ROMÂNIA LIBERĂ, premierul își plasează o serie de apropiați în posturi guvernamentale, în condițiile în care relațiile cu șeful PSD, Liviu Dragnea, sunt din ce în ce mai reci.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să vă spuneți opinia: Credeți că premierul Sorin Grindeanu va lua decizii peste capul șefului său de partid, Liviu Dragnea?


Comentarii

Robert Homo Negoita Mie unul mi-a placut ce a facut G cu bombonica

20 mai 2017 21:54

Shalom Daca A, Chirila este director de cabinet la Grindeanu, parca l-as vedea pe Truica director la Nastase. Primul, macar a pornit de jos, adica muncitor necalificat, dar calificat turnator.

19 mai 2017 22:06

Victor Gaozar Ciorbea Romanii sunt facuti pentru a fi sodomizati. Nu exista neam mai handicapat in Europa.

19 mai 2017 20:05

Teleorman uber alles! Si ti-o fute si-n cur.

19 mai 2017 17:35

Teleorman uber alles! Ce facusi Dragnea? Ai luat taranul de la curu vacii si acum iti fute Bombonica?

19 mai 2017 17:33

De patru luni, tandemul Dragnea-Tăriceanu își pune în aplicare, cu o consecvență demonică, Programul de Distrugere a României. O plagă de dimensiuni biblice. Asaltul asupra justiției este doar o parte a ofensivei distructive. Aici, aparent, există o logică: niște indi¬vizi cu probleme penale majore siluiesc statul pentru a nu da socoteală în fața legii. Au furat și nu vor nici să ajungă în pușcărie, nici să rămână fără pradă. Mai mult, vor să fure în conti¬nuare. Pentru asta au ne¬voie de legi binevoitoare, făcute de infractori pentru infractori. G.Cartianu.

19 mai 2017 14:51

Pe Dragnea asta il mananca in cur! Prin asta se vede neamul prost: ii linge stie el unde pe cei mai puternici decat el si este zbir cu cei mai mici! Pentru el nu conteaza interesul partidului, al votantilor PSD si al Romaniei in general, ci enteresul personal si jocurile sale marunte. Pana sa ma conving de asta, am cautat sa-l apar pe cat se poate, dar acum a pierdut bruma de apreciere pe care o nutream pentru el. Sa fie sigur ca se va duce de-a dura pe toboganul politic si nu va scapa nici de "beciul domnesc". Din pacate, va trage si partidul dupa el, in incercarea de a-l preda la cheie advdrsarilor politici!

19 mai 2017 10:09

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.