Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Anumite plante ce se găsesc frecvent în grădini sau în parcuri şi care le prima vedere par cât se poate de inofensive conţin substanţe toxice ce sunt extrem de periculoase pentru sănătate în cazul atingerii frunzelor sau florilor sau al ingerării accidentale. Iată care sunt câteva dintre aceste plante periculoase.Toată lumea a auzit de uleiul de ricin. Puţini sunt însă cei care cunosc faptul că că ricinul deţine recordul mondial pentru cea mai otrăvitoare plantă. O singură sămânţă crudă îl va ucide chiar şi pe cel mai sănătos om în două zile. Nu există antidot, iar nefericitul afectat de otravă va suferi o moarte agonizantă prin deshidratare.

Brânduşa de toamnă, o floare aparent banală, este în realitate periculoasă. Bulbii brânduşei de toamnă conţin un alcaloid numit colchicină. În doze mici, acesta este folosit în tratamentul unor boli, dar chiar şi cea mai mică depăşire a concentraţiei maxime admise poate cauza probleme la nivelul sistemului nervos central, în cazuri grave ducând la paralizie şi asfixiere.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.