Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Deşi Mircea Kivu a evitat că candideze, cum i se propusese de către USB acum un an, şi a rămas doar un moderat comentator în spaţiul public, alături de mulţi agenţi de influenţă, unii stridenţi, din vechea şi noua securitate, plus năimiţii grupurilor de interese de tot felul, cuiva i-a căşunat pe el şi aşa s-a scurs o investigaţie CNSAS despre vechiul său angajament la Securitate.

Ai zice că CNSAS a terminat cu candidaţii la Parlament (e în urmă cu vreo două alegeri) şi miniştrii actuali (eu nu am citit să fi fost verificaţi, şi m-am plictisit să fac cereri de parcă ar fi un interes al meu personal) şi i-au mai rămas doar editorialiştii.

Nu îl apăr pe Kivu, în legătură cu care îl prevenisem demult pe Nicuşor Dan (nu că a fost informator, că nu ştiam, îl credeam mai tînăr ca mine), ci că se lasă folosit, între 2000 şi 2004 tot scotea PSD la 50 la sută, trebuie să fii foarte tînăr sau complet ignorant să nu înţelegi cum asocierea cu diferite instituţii duce direct la compromis şi cum câmpul tactic al institutelor de sondaje era în anul 2004 şi după complet securizat. În asta făceam eu breşe sub Năstase organizînd sondaje cu bani de la German Marshall Fund şi ce alţi donori mai găseam, pentru care procuratura română mă şi investiga, la cererea lui Funar, pentru ”false analize”, mai exact, că stricam monopolul securist. Tot atunci i-am atras atenţia Renatei Weber că făcuse un board de sociologi cu trecut dinainte de 1989 la Soros (a doua fundaţie Soros, prima, care avea membru fondatori nişte foşti disidenţi români, era anticomunistă şi independentă, dar nu am timp acum de istoria Soros România şi cum au reuşit şi acolo diverşi securişti să recupereze terenul iniţial pierdut, profitînd de o eroare a lui George), şi că aceştia erau un risc din punct de vedere al securismului, pe lîngă că nici profesional mare lucru (vă rog, comparaţi citatele oricărui sociolog român cu ale mele, care sunt pe mediu ca performanţă, că m-am apucat tîrziu, şi vă veţi lămuri, deşi unii au zeci de doctoranzi pe care îi obligă să îi citeze).

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.