Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Indemnizaţiile primarilor şi viceprimarilor oraşelor ar urma să fie mărite cu 1.450 de lei faţă de sumele propuse în proiectul avansat de Guvern, conform amendamentului adoptat de Comisia de Muncă din Senat la proiectul legii salarizării. De la această majorare sunt exceptaţi primarul şi viceprimarii municipiului Bucureşti, care, dacă li s-ar fi aplicat această creştere, ar fi ajuns la nivelul unui vicepremier şi ar fi alterat ierarhia preconizată de proiectul de lege.

Amendamentul a fost propus de senatorii PNL şi UDMR şi a fost adoptat cu majoritate de voturi, anunță ANTENA3. Proiectul iniţial corela fiecare funcţie cu un coeficient de salarizare. Amendamentul a majorat, practic, valoarea coeficientului în cazul primarilor şi viceprimarilor cu un punct. Un punct echivalează cu salariul minim brut, respectiv 1.450 de lei. Potrivit acestui amendament, primarul de municipiu reşedinţă de judeţ şi primarul de sector vor avea coeficientul 9 şi vor încasa 13.050 lei brut.

Tot Comisia de Muncă din Senat a adoptat, joi, cu 6 voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi 4 abţineri, Raport favorabil la proiectul Legii salarizării, anunță MEDIAFAX .„Mulţumesc pentru eforturi, inclusiv opoziţiei pentru că au avut câteva amendamente foarte bune de natură să corecteze legea astfel încât să iasă o lege cât mai corectă, cât mai bună din Parlament”, a precizat, joi seara, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu. Proiectul de lege va intra, luni, în plenul Senatului, pentru dezbatere şi vot final.

Federația Sanitas amenință că va bloca activitatea în sistemul de sănătate publică și asistență socială dacă legea salarizării unitare va fi adoptată în varianta Ministerului Muncii, fără amendamentele depuse de sindicate. Potrivit Federației, afirmă COTIDIANUL, legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice va crea noi dezechilibre în sistemul de sănătate publică și asistență socială, dacă aceasta va fi adoptată de Parlament în forma înaintată de Guvern, fără amendamentele depuse de sindicate.

Un reprezentant al ANAF a transmis, joi, în Comisia de Muncă din Senat, unde se dezbătea Legea salarizării, că îi este ruşine cu salariul său de 4.000 de lei, în condiţiile în care face "controale la multinaţionale" şi, după 20 de ani de activitate în cadrul Agenţiei, primeşte această sumă. „Sunt inspector care fac controale la multinaţionale. Am un salariu de îmi este ruşine acuma să vi-l spun. Este un salariu de 4.000 de lei şi mă duc la cele mai mari firme în control. (...) După 20 de ani în ANAF am 4.000 de lei”, a spus, citată de GÂNDUL, Mariana Manea, funcţionar ANAF, reprezentant Sed Lex, la dezbaterile din Comisia de Muncă din Senat.

Replica ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a venit imediat, aceasta replicându-i că ea avea un salariu similar când era primar al Craiovei. "Şi conduceam al cincilea oraş din România. Iar angajaţii mei aveau în jur de 2.000 de lei, cei care făceau aceeaşi muncă de colectare a taxelor", a ţinut să precizeze ministrul Muncii.

Pe de altă parte fostul șef al statului, Traian Băsescu, a declarat joi, citat de CAPITAL, că el are, în prezent, o pensie de 2960 de lei. "O consider foarte mică", a precizat Traian Băsescu. Fostul şef al statului a precizat că a obţiniut această pensie după 44 de ani şi jumătate de muncă, aici incluzându-se anii petrecuţi pe mare (unde i s-a considerat un spor de vechime, cuvenit grupei a II-a de muncă), precum şi anii în care a fost secretar de stat, ministru al Transporturilor, primar al Capitalei şi preşedinte al României. Traian Băsescu nu a făcut nicio referire la indemnizaţia pe care ar trebui s-o primească, în prezent, în calitate de senator.Comentarii

solo Am gresit jigodie. E vorba doar de 20 000 de lei pe luna

19 mai 2017 20:49

solo Asa sunt pensiile, jigodeie! Gandeste-te la aia care au pensie numai 900 de lei. Gandeste-te si la NESIMTITII care iau pensii 85% din salariul cu care se pensioneaza, salariu pe care si-l umbla. Sunt pensii peste 200 000 de lei. Ce zici Traiane jigodie?

19 mai 2017 20:48

Pute Basescule javra nesimtita ai fost toata viata ,de ce nu ai luat postul de consilier a lui fita la 24 de ani ca era mai rentabil.Murdarie imputita !!

19 mai 2017 14:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.