Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Presedintele Klaus Iohannis a transmis o cerere de reexaminare pentru legea care modifica art.465, alin.2 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, care elimina regula potrivit careia impozitul pentru 400 mp din totalul suprafetei de teren situate in intravilan si inregistrat in registrul agricol la "alta categorie de folosinta" este stabilit in acelasi mod ca pentru terenurile situate in intravilan si inregistrate in registrul agricol la categoria de folosinta "terenuri cu constructii".

Proiectul de lege a fost initiat de mai multi parlamentari liberali si, desi in Senat a fost respinsa, la Camera Deputatilor a fost modificat si a fost adoptat in unanimitate pe 19 aprilie.

Redam mai jos textul cererii de reexaminare:

"Legea pentru modificarea art. 465 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal elimina regula potrivit careia impozitul pentru 400 m2 din totalul suprafetei de teren situate in intravilan si inregistrat in registrul agricol la "alta categorie de folosinta" este stabilit in acelasi mod ca pentru terenurile situate in intravilan si inregistrate in registrul agricol la categoria de folosinta "terenuri cu constructii".

Astfel, potrivit noii reglementari, pentru terenurile inregistrate in registrul agricol la "alta categorie de folosinta", indiferent de suprafata, impozitul se va stabili prin inmultirea suprafetei terenului, exprimata in hectare, cu suma corespunzatoare tipului de teren (arabil, pasune, livada, etc.), acest rezultat urmand a se inmulti cu coeficientul de corectie aplicabil in functie de rangul localitatii.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.