Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Angajaţii muzeelor din toată din ţara vor susţine, sâmbătă, primul protest naţional organizat după anul 1989, aceştia fiind nemulţumiţi de actuala formă a legii salarizării unitare pentru că "umileşte flagrant" salariaţii unităţilor muzeale.

"Anul acesta noaptea muzeelor începe mai devreme. Va fi ziua în care muzeele vor protesta. Este primul protest la nivel naţional de la Revoluţie, la care sunt angajate muzee din toată ţara. De ce protestăm? Atragem atenţia asupra actualei forme a legii cadru de salarizare unitară a bugetarilor. Noi considerăm că umileşte flagrant angajaţii din unităţile muzeale, deţinătoare de patrimoniu fabuloase, plasându-i mai mult de 50% sub alte categorii din acelaşi domeniu din sectorul cultural. Mă refer aici la diferenţă foarte mare între salariile angajaţilor din instituţiile din spectacol, comparativ cu celelalte ramuri din sectorul cultură", a declarat, joi, preşedintele sindicatului Muzeului Naţional de Istorie al României, Vleja Decebal, în cadrul unei conferinţe de presă.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.