Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fostul premier Victor Ponta va beneficia, în maximum două săptămâni, de un nou vehicul politic, chiar în Parlament, care va experimenta strategiile de succes ale lui Tony Blair și Donald Trump, și care poate reconfigura scena politică.

Deputații Daniel Constantin, Eugen Durbacă, Mircea Banias, Sorin Cîmpeanu și Damian Florea vor depune la Tribunal, în maximum două săptămâni, actele de înființare a unui nou partid politic. Formațiunea se va numi „România noastră”, „România mea” sau „Pro- România”, varianta finală nefiind încă bătută în cuie, a aflat EVENIMENTUL ZILEI. Noul partid a contactat, până în prezent, aproximativ 15 parlamentari din PSD și din ALDE, formațiunile aflate la guvernare, și așteaptă un răspuns din partea acestora. Parlamentarii care vor fi „racolați” se vor ocupa de înființarea organizațiilor județene ale formațiunii.

În acest moment, liderul noului partid este Daniel Constantin, fost lider ALDE și fost vicepremier în Guvernul Sorin Grindeanu. El a fost exclus din ALDE după un conflict deschis cu Călin Popescu Tăriceanu. Constantin este unul dintre apropiații lui Ponta, el fiind poreclit de PSD-iști „Ponta din ALDE”. EVENIMENTUL ZILEI mai susține că fostul premier Victor Ponta este la curent cu înființarea noului partid, îl va ajuta să se dezvolte și ia în calcul să se înscrie în el. Ponta va ajuta noul partid, la început, cu sfaturi și cu direcționarea unor apropiați ai săi către noua formațiune.

În ultimul sondaj realizat de Avangarde și prezentat de NAȚIONAL, fostul premier Victor Ponta figurează și el. Astfel, la întrebarea “ce părere aveţi despre următorii”, 59% dintre repondenții au declarat că au părere bună despre Firea. Sorin Grindeanu este apreciat de 48%, iar Klaus Iohannis de 47%. Urmează Călin Popescu Tăriceanu, cu 44%. Victor Ponta figurează şi el în acest clasament, pe locul 6, cu 39 de procente. La capitolul încredere, Dacian Cioloş este cotat cu 35%, Traian Băsescu cu 22%, Nicuşor Dan cu 21%, iar Raluca Turcan cu 18%.

Scandalul privind arhiva SIPA capătă noi proporții. Traian Băsescu a anunțat că îl va da în judecată pe Victor Ponta pentru afirmații acestuia că s-a folosit de arhiva serviciului. "PSD a rămas cu frustări grele, sigur că și Ponta este unul din marii frustrați ai PSD-ului, pentru că 10 ani nu m-au putut încovoia, oricum au vrut, oricum au dat-o. Au făcut comisii de anchetă, au făcut suspendări, au făcut de toate. Am să îi dau o veste proastă lui Victor Ponta. Îl dau în judecată pentru afirmații. Am și cerut înregistrarea. Va răspunde pentru astfel de afirmații grave că un președinte ar folosi o arhivă a unui serviciu secret în bătălia politică, în rezolvarea unor interese și așa mai departe“, a precizat, citat de COTIDIANUL, Traian Băsescu.

ROMÂNIA LIBERĂ amintește că Victor Ponta afirmase în prealabil despre acest scandal că "singura persoană care a avut acces la aceea arhivă și care a folosit-o este exact Monica Macovei, care pe atunci în 2005-2006, era brațul înarmat al lui Traian Băsescu împotriva adversarilor politici". Traian Băsescu a precizat însă în emisiune că Victor Ponta încearcă doar să ascundă scandalul privind dezvăluirile din mandatul său de premier prin lansarea de noi acuzații.

Fostul premier Victor Ponta are sfaturi și pentru actualul premier, Sorin Grindeanu, și afirmă că o remaniere este necesară, arătând că sunt miniştri care nu performează, anunță JURNALUL NAȚIONAL. „O remaniere trebuie făcută - dar este esenţial de stabilit cine este remaniat, când, din ce motiv, cu cine este înlocuit şi mai ales cine are iniţiativa de a propune preşedintelui aceste înlocuiri! În funcţie de respectarea acestor 5 criterii poate fi o remaniere de succes sau o nouă gaură dată în barca guvernării (folosesc termenul de "barcă" în speranţa că înţeleg clar şi "pescarii" faimoşi ai ţării!).

Sunt miniştri care evident nu performează - calitatea lor intelectuală şi profesională nu depăşeste pe aceea unui mărunt funcţionar judeţean. Au ajuns în Guvern doar pe baza unor criterii subiective de obedienţa şi dependenţa personală faţă de conducerea PSD - în practica sunt total incapabili să se ridice la nivelul aşteptărilor", susţine Ponta.

În replică, premierul Sorin Grindeanu afirmă că Guvernul este „extrem de stabil” şi are susţinerea PSD, adăugând, după cum remarcă ANTENA3, că „unii şi-ar dori un cutremur la Palatul Victoria”. „Eu ştiu că unii şi-ar dori un cutremur la Palatul Victoria, dar eu îi asigur că doar lor le fuge pământul de sub picioare. Guvernul pe care-l conduc e extrem de stabil, are susţinerea PSD, are susţinerea coaliţiei, aşa cum ştiţi, şi ne vedem mai departe de lucrurile pe care le avem de făcut pentru români”, a declarat Grindeanu. Şeful Executivului a susţinut că se vorbeşte „mult prea repede de remanieri”, în ciuda faptului că Guvernul are o largă susţinere în Parlament.


Comentarii

Ha, ha, ha! 2 Măi să fie! Mare minune, ditamai minunea nene! Pro România? Păi de ce nu Pro Tv România, sau Antena României? Sau poate ALDE România? Un henoroid politic era cu România 9 nu demult, dar România 9 nu mai e, a dispărut ca bășina-n ceață. Cretinul ăla cu garda lui Vlad Țepeș și PRU, credea că va face din căcat bici, însă n-a făcut decât o leacă de gălăgie și mult praf împuțit pe scena politică. Legea care permite înființarea partidelor politice e mult prea cretină, iar cel care a defecat-o e un excrement, dacă permite așa tam-nesam crearea unui partid din câteva porcine parlamentare din cocina legislativă a țării, fără a impune oricărui partid nou format legal un număr de membri plătitori de cotizație, număr de membri care ar trebui să fie minim 500.000 membri, iar partidul respectiv să fie unul care să aibă doctrină politică reală, nu pro ceva sau contra vântului. Propun ca numele viitorului partid plod să fie Partidul Plagiatorilor, sau Partidul Național Pro Plagiator, parcă ar suna mai bine, nu-i așa? Mă cufuresc un fecalom cu moț pe tot partidoiul Pro Fecalelor care stă să fie avortat curând. Punct!

19 mai 2017 8:23

Ha, ha, ha! 1 Antenele Varanului ne explicacă evident că o să apară cică un nou partidoi, cu nume de pleașcă politică, adicătelea România noastră, România mea sau Pro România? De ce nu România tuturor sau Statele Unite ale României? Botezătorul viitorului closet polic n-are nici minte și nici inspirație, iar neopartidoiul ce se vrea să fie partidul poantelor condus de pupilul Varanului, o să fie un partid consevativo-bolșevicesc unde un jalnic fost premier care a parvenit prin plagiat cică o să aibă un instrument, pardon un gadget, cum ar spune un măgar politic pe engleza de baltă, gadget prin care va reforma forma bolșevicismului până când va avea o formă fără formă, adică va avea o formă amorfă, dar noul partid plod căruia i se va tăia buricul curând, va avea ditamai trendul involvat și revolvat, sustenabil și nu va avea nevoie de mentenanță, pentru că va fi un plod reușit, un bastard reușit, un fel de copil al nimănui, dar care va avea ditamai trendul.

19 mai 2017 8:23

Intrebarea zilei Intoxicare....120 % ! Care ...parlamentar al puterii va "lasa osu`din gura " pt altu`, deosebit de indepartat si problematic ? Haaaa...???

18 mai 2017 19:26

v Nu stiu situatia inclusiv cea politica decit din ziare si tv, dar ori Ponta aluat-o pe "aratura" ori se cauta decredibilizarea lui. Javra ordinara nu-si da seama ca este expirat, ca practic el a fost demis, dar s-a folosit de toate mijloacele legale sau nu sa ramina in functie. Se pare ca acuma nu-si da seama ca este expirat si nu va mai putea sa aibe un cuvintde spus in politica tarii (speram)

18 mai 2017 16:30

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.