Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Prin modul în care preşedintele Valer Dorneanu gestionează dosarele, Curtea Constituţională pare să se transforme într-un foarte puternic, deşi subtil, actor al vieţii politice. Alegerea primarilor într-un singur tur zace nejudecată pe fond de aproape un an, deşi vom avea curând alegeri de primari, pe când dosarul Dragnea primeşte o soluţie în doar două luni.În primăvara anului trecut, mai mulţi candidaţi pentru funcţia de primar au atacat la Curtea Constituţională articolul 101 din legea electorală, care prevede desfăşurarea alegerilor pentru funcţia de primar într-un singur tur de scrutin. Sesizările fuseseră depuse înainte de începerea campaniei electorale, mai exact în perioada de depunere a candidaturilor. Curtea Constituţională le-a respins pe absolut toate ca inadmisibile, adică fără să le judece pe fond.

Curtea şi-a motivat refuzul de a judeca fondul prin faptul că atacarea acelui articol trebuie făcută la momentul în care el devine aplicabil, nu într-un moment anterior. Or acel articol devine aplicabil după ce scrutinul a trecut, mai exact atunci când se numără voturile şi se atribuie mandatul de primar. Consecinţa acestor decizii este că de eventuala declarare ca neconstituţional a acelui articol nu mai pot beneficia chiar cei care l-au atacat, ceea ce face foarte puţin atractivă o acţiune la CCR.

Integral pe AdevărulComentarii

Apel la luciditate Duoa nume, fosta sotie a d-lui Dragnea, sigur vine dintr-o familie culta.

17 mai 2017 18:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.