Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un al doilea Pământ ar putea orbita în jurul celei mai apropiate stele vecine și, potrivit unor simulări recente, e posibil ca planeta să poată susțină viața.

Planeta în cauză se numește Proxima B și se știe despre ea că are dimensiuni similare Terrei, că are un teren stâncos și că orbita ei este în zona propice vieții - adică temperaturile nu sunt nici prea calde, nici prea reci, iar apa poate forma lacuri și izvoare pe suprafață.

Un alt avantaj ar fi distanța - se află la aproximativ 40 de mii de miliarde de kilometri distanță, fiind cea mai apropiată exoplanetă care ar putea susține viața.

Totuși, oamenii de știință nu vor să sară la concluzii pripite. Mai trebuie să afle dacă există o atmosferă prielnică și trebuie să verifice dacă apa există cu adevărat. Nu se știu exact nici temperaturile sau dacă planeta are un câmp magnetic care să protejeze planeta de erupțiile solare.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

AŞA E - " mai aproape de voi decât v-aţi fi așteptat"!!! Si (desigur că) "poate susține viața" - e suficient să-l trimiteţi pe maimuţoiul "dom' profesor" în excursie pe "Pamântul" respectiv să ia pulsu' şi, dacă-i vie, da-mi-o mie - în caz contrar, POFTĂ BUNA! C respect, Paulus

17 mai 2017 0:31

Eugen Nu ar fi mai bine sa ne uitam mai cu atentie la pamantul pe care calcam? Aici, nu mai avem probleme?

16 mai 2017 22:05

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.