Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Al doilea "val" de atacuri cibernetice pe care unii il asteptau luni nu a venit si, desi lucrurile par sa se fi calmat, nu trebuie sa consideram ca totul s-a terminat aici, explica pentru HotNews.ro, Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender. Atacuri mai dure ar putea sa apara curand, fiindca pe internet au ajuns zece "unelte" NSA pentru spionaj cibernetic, astfel ca hackerii au de unde alege, au ce adapta si intregul episod WannaCry este pentru ei o lectie ce le arata ca nu trebuie sa ai resurse bogate pentru a raspandi haosul.

Ce s-a intamplat in ultimele 24 de ore? Numarul de calculatoare infectate a crescut, nu s-a petrecut insa o calamitate. Nu ne asteptam ca numarul de plati facute catre infractorii sa creasca putenic. De ce? De exemplu daca intr-o anumita institutie - spital sau scoala - se infecteaza un calculator, "viermele" se transmite in toata reteaua si infecteaza automat toate PC-urile. Acei oameni nu vor plati pentru zeci sau sute de calculatoare, fiindca ar fi costuri mari si nici nu renteaza, spune reprezentantul Bitdefender. In plus, nu ai nici garantia ca fisierele iti sunt decriptate dupa ce platesti.

Integral pe Curierul NationalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.