Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Deputaţii mai dau un bonus bugetarilor, sub formă de majorări salariale. Camera Deputaților a votat, marți, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2017 prin care, începând cu luna iunie 2017, să fie majorat cu 20% cuantumul brut al salariilor de bază aflate în plată pentru personalul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici și mijlocii și cooperație, personalul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, agențiilor județene pentru protecția mediului și gărzilor naționale de mediu și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, personalul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și a comisariatelor regionale și județene pentru protecția consumatorului, anunță COTIDIANUL.

Conform proiectului de lege, dezbătut luni de deputații Comisiilor de muncă și buget-finanțe și consultat și de ZIARUL FINANCIAR, tot din luna iunie 2017 personalul militar, polițiștii, funcționarii publici cu statut special din sistemul administrației penitenciarelor, medicii militari din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, indiferent de funcția pe care este sunt încadrați, pot opta în locul soldei de funcție sau salariului de funcție, gradațiilor și soldei salariului de comandă după caz, pentru salariu de bază stabilit pentru o funcție echivalentă potrivit prevederilor din familia ocupațională Sănătate, la care se adaugă solda de grad, salariul gradului profesional deținut.

GÂNDUL susține că raportul adoptat de plen prevede şi noi reglementări menite să majoreze cu 25% salariul medicilor din apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, amendamentul fiind asumat de toţi membrii comisiilor - PSD, ALDE, PNL şi minorităţi, cu excepţia USR.

Deputații nu au uitat nici de studenți, constată JURNALUL NAȚIONAL. Deputații au acceptat, cu majoritate de voturi, un amendament al PNL, respins luni de comisiile de buget și muncă, care vizează ca studenții să primească bursă și în perioada vacanței de vară, în cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse și protecția socială a acestora, ținând cont că în vacanță sunt foarte multe activități extracurriculare. Plenul a respins, pe de altă parte, un amendament respins și de comisii care presupunea ca gratuitatea pe transportul feroviar să se acorde studenților, indiferent de vârstă. Camera Deputaților este for decizional în acest sens.

Pe de altă parte, PNL a depus două iniţiative legislative prin care vrea modificarea legilor care reglementează alegerile parlamentare şi prezidenţiale, în proiectele liberale fiind prevăzut expres faptul că persoanele condamnate definitiv nu pot candida pentru demnitatea de şef de stat sau ales în Legislativ, anunță ADEVĂRUL. „Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări definitive“, este completarea care urmează a fi făcută celor două legi.

Inițiativele depuse de senatorul PNL Alin Gorghiu au însă șanse mici de a fi adoptate, având în vedere majoritatea parlamentară existentă la ora actual, susține ROMÂNIA LIBERĂ. Dacă ar trece, liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat definitiv în dosarul "Referendumul", nu ar mai putea candida la alegerile prezidențiale, în cazul în care vizează acest lucru.

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, și proiectul de lege referitor la incompatibilităţi, ca urmare a cererii de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis. Astfel, afirmă EVENIMENTUL ZILEI, s-a stabilit că funcţiile de primar, viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte de CJ sunt incompatibile cu cea de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unor societăţi, pentru care aceştia nu sunt renumeraţi. Deputaţii au adoptat aceste modificări cu 175 voturi ''pentru'', 24 ''împotrivă'' şi 60 de abţineri.Comentarii

Ponta a fost "mic copil" pe langa Dragnea. Dragnea e profesionist in DEZINFORMARE, MANIPULARE si MITUIRE. Deviza lui: “Poporul MITUIT este usor de JEFUIT”.

18 mai 2017 9:38

Moise Guran cere cetățenilor să iasă în stradă după scandalul uriaș din Sănătate. "Să cerem dizolvarea Parlamentului. ..Nu, nu s-a schimbat nimic după Colectiv. N-au înțeles. S-au dat un pas mai în spate, așteptând să ne treacă furia. Ar fi trebuit să continuăm protestele de stradă până la dizolvarea Parlamentului. Acolo e sediul răului, sursa primă a infecției cu corupție ce a cuprins societatea noastră. Ei patronează de decenii acest sistem criminal, biocidul DNA i-a atins, dar nu i-a distrus, i-a făcut să se coalizeze, PSD cu PNL, Dragnea cu Băsescu, Ponta cu oricine îl scapă de pușcărie și așa mai departe. Sunt mai puternici azi și totul pare pierdut. Dar nu este. Forța revenirii e în noi.

17 mai 2017 16:13

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.