Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cu sau fără vreo legătură cu zvonul legat de o iminentă retragere a lui Liviu Dragnea, liderul PSD a lăsat baltă rolul de „pontifex maximus” și pare interesat în prezent să încheie pace cu toată lumea. Dragnea a renunțat la rolul de supervizor al Guvernului Grindeanu la pachet cu lecțiile televizate transmise atât colegilor săi de partid cât și adversarilor.

Acum, remarcă NAȚIONAL, bate țara și ba se prinde în câte o horă, ba aprofundează programul de creștere și înmulțire a roșiilor băștinașe. În pauze, Dragnea împrăștie mesaje de pace și înțelegere complet atipice clasei noastre politice. Un astfel de mesaj a transmis liderul PSD și cu ocazia ultimei abordări a remanierii de vară – temă folosită până de curând tot de el pentru a-i ține băgați în priză pe miniștrii lui Sorin Grindeanu. De unde amărâtii de la Palatul Victoria așteptau deja ca Dragnea să le arunce unora dintre ei eșarfa neagră de mazilire pe umăr, acesta susține acum că este foarte posibil ca nimeni să nu fie schimbat și totul să se limiteze doar la o critică deschisă și profund tovărășească: „O să avem o discuție în partid în luna iunie, care nu este obligatoriu să se finalizeze cu propuneri pentru remaniere.

Însă șeful PSD consideră că sistemul din România „nu e curat”, având multe părți „stricate”. În acest context, el a avertizat că, în cazul în care acest lucru nu va fi rezolvat de actuala putere, PSD „va avea soarta USL”. Prezent la o emisiune de pe postul ANTENA3, luni seara, Liviu Dragnea a afirmat că sistemul „are multe părți stricate”, chiar dacă „peste 90% dintre judecători și procurori sunt oameni cinstiți”. „Dacă nu rezolvăm această problemă, vom avea soarta USL-ului”, a mai spus liderul social-democrat. În opinia sa, „puterea este la președinte, foarte mult, la o parte a procurorilor și la servicii”, deși actuala coaliție are „o putere legislativă de aproape 100%”.

Liderul PSD a vorbit și despre arhivele SIPA (Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie), ca urmare a acuzațiilor lansate de jurnalistul Dan Andronic, într-un articol publicat în EVENIMENTUL ZILEI, care a susținut că arhiva ar fi fost copiată, în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei. Astfel, Liviu Dragnea a afirmat că, în cazul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu va face demersuri pentru desecretizarea arhivei SIPA, încrederea sa în el „va fi aproape de zero”.

„O să fiu foarte scurt și o spun cu tot respectul cuvenit pentru cariera dumnealui și pentru pregătirea dumnealui: dacă și în acest subiect legat de noul scandal, cel mai proaspăt scandal care a apărut acum cu arhivele SIPA, dacă nu face nici măcar gestul de a desecretiza raportul, atunci încrederea mea în dumnealui va fi aproape de zero. Dacă va face lucrul ăsta, atunci înseamnă că este de bună credință și este un om corect, care chiar vrea să participe la acest proiect pe care noi l-am început după 11 decembrie“, a deeclarat Dragnea, citat de ADEVĂRUL.

Jurnalistul Dan Andronic a acuzat, luni, într-un articol publicat în EVENIMENTUL ZILEI, că arhiva SIPA ar fi fost copiată în timp ce era inventariată de o comisie desemnată de Monica Macovei, ministru al Justiției la acea dată. Arhiva SIPA - care ar conţine de la 10.000 de dosare până la 21.000 de documente, inclusiv 3.000 de dosare ale magistraţilor - a fost copiată, iar unele documente au fost sustrase şi chiar distruse. Serviciul Independent pentru Protecţie şi Anticorupţie a fost înfiinţat în 1991, ca structură în subordinea Direcţiei Generale a Penitenciarelor, şi trebuia să urmărească faptele din penitenciare. În 1997, Valeriu Stoica, atunci ministru al Justiţiei, a trecut SIPA în subordinea MJ, pentru ca structura să se ocupe şi de protecţia magistraţilor.

În replică, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, luni, după dezbaterile privind codurile penale, că cine a copiat arhiva SIPA va trebui să răspundă, dacă se dovedeşte că afirmaţiile jurnalistul Dan Andronic sunt reale. Totodată, anunță ROMÂNIA LIBERĂ, judecătorul Cristian Danileț neagă aceste informații. Și europarlamentarul Monica Macovei a reacționat, precizând că, în perioada în care a fost ministru al Justiției, „nu a primit, nu a fotocopiat, nu a sustras și nu a distrus niciun dosar SIPA".

Deranjul pe care Dan Andronic l-a provocat cu materialul său despre fostul serviciu secret de la Justiţie, SIPA, nu ar fi fost posibil dacă una dintre cele mai sensibile realităţi ale României din ultimii 27 de ani ar fi fost lămurită până acum: influenţa pe care serviciile secrete, prin mijloace specifice, o au în justiţie, susține GÂNDUL. Suspiciunea este întemeiată atâta vreme cât acest subiect rămâne unul tabu, fie că este vorba de politicieni, magistraţi sau presă. Or, aici ar fi de menţionat trei situaţii clare care nu ar fi trebuit să rămână fără consecinţe având în vedere posibilele abuzuri grave, străine unui sistem democratic funcţional:

1) Dezvăluirea senină a fostului general SRI Dumitru Dumbravă potrivit căruia justiţia este câmpul tactic al Serviciului; 2) Problema acoperiţilor din rândul magistraţilor, reclamată de vocile din sistem - şi aici este de amintit şefa UNJR, Dana Gârbovan; 3) Problema protocoalelor dintre SRI şi justiţie.


Comentarii

Articol Ziare Ro? Interesant! De ce nu se semnează autorul acestui articol? Ar trebui să se semneze, pentru că are capul mare, pătrat, și mintea-n colțuri, ditamai ziaristul Varanului, șopârloi cu moț care din ocnă și-a lăsat scribul său de la antene să vină cu câte un articol de ditamai hipersenzația căcării împrăștiate. Tractoristul Dragnea și rolul de pontifex maximus? Sau pulifex minimus? Hai sictir! Ăștia de la Ziare Ro se cred mafaldele utopiei ziaristicii, pentru că vin cu niște scenarii senzaționale, care de senzaționale ce sunt, sunt imposibile, dar cum publicul cititor poate fi manipulat și mințit cu eleganță fățarnică și fățișă, e bună rima, nu-i așa? Deci cetitorul de presă ar trebui să înghită toată căcăreala de presă prezentată cu maximus de minimus senzațional, că vezi bine așa e moda și-n SUA, unde există cel puțin o revistă de scandal politic, ce vine de asemenea cu scenarii senzaționale, dar care nu sunt decât niște minciuni fantastice, imposibile, dar minciuni la care pun botul destui naivi din cei peste 350 milioane de americani, care nu sunt deștepți, evident nu? După acea revistă de scandal americănească, diferite personalități politice sau nu ar fi trebuit să moară de 100 de ori pân-acum, pentru că ori erau bolnave de SIDA, ori au făcut atac de cord, ori au dat în primire fără să dea ortul popii. Băi nene ziaristule, tu de unde pula calului inventezi toată ciorba asta de fecale imposibile care s-ar vrea să fie un articol real?

19 mai 2017 7:45

Liviu Dragnea a eșuat lamentabil ca lider al marelui partid al corupților, nereușind să-și onoreze angajamentele față de colegi. Toată lumea a înțeles că în februarie a fost depășit de evenimente și că este un lider primitiv de anvergură strict locală. Marele său eșec va fi decontat însă la nivel național pentru că este eșecul guvernării pe care o coordonează…. consecințele sale toxice, se pot traduce prin destabilizarea financiară a țării și îndatorarea peste măsură a generațiilor viitoare. R. Culcer – rev22.

17 mai 2017 10:23

Topul bogatasilor masoni poponari din P$D: 1. Adrian Sodomit Nastase 2. Victor Sodomit Ponta 3. Robert Sodomit Negoita 4. Nicolae Sodomit Banicioiu 5. Eugen Sodomit Bejenariu

17 mai 2017 7:27

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.