Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

150 de țări au fost vizate de atacul cibernetic care a avut loc, luni. BBC a analizat trei conturi conectate cu cererile de bani şi a dezvăluit că, în cursul zilei, în conturi au fost depuși 38.000 de dolari, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, sute de mii de computere au fost afectate până în prezent, de atacurile hackerilor, care cer 300 de dolari pentru fiecare device afectat.

BBC a analizat trei conturi conectate cu cererile de bani şi a dezvăluit că doar luni, în conturi au fost depuși 38.000 de dolari. Dacă suma nu este achitată în trei zile, suma se dublează, iar fișierele din dispozitiv sunt șterse.

„Numărul victimelor pare să nu fi crescut şi până acum situaţia pare stabilă în Europa, ceea ce este un adevărat succes. Se pare că mulţi băieţi din IT şi-au făcut temele în weekend şi şi-au făcut update-urile la software”, a declarat purtătorul de cuvânt al Europol, Jan Op Gen Oorth.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.