Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Sculptura ”Cuminţenia Pământului” a lui Constantin Brâncuşi va fi expusă la Muzeul Naţional de Artă al României din 30 mai, a anunţat luni Dragoş Neamu, directorul Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, într-o conferinţă.

Lucrarea ”Cuminţenia Pământului” se află la Muzeul Naţional de Artă al României, nefiind expusă. MNAR a prelungit contractul de comodat, semnat iniţial pentru şase luni, pentru opera lui Brâncuşi până la finalul acestui an. Pe 31 octombrie 2016, ca urmare a deciziei Ministerului Culturii, Muzeul Naţional de Artă al României a transferat la sediul său lucrarea ”Cuminţenia Pământului” de Constantin Brâncuşi. Drept urmare, expunerea lucrărilor marelui sculptor din sala omonimă a Galeriei de Artă Românească Modernă va fi reconfigurată, adăugându-i-se un conţinut informaţional şi educativ specific, anunţa MNAR. Astfel, va fi accentuată semnificaţia etapelor din creaţia sculptorului Constantin Brâncuşi reflectate de lucrările aflate în colecţia muzeului, între care ”Rugăciunea”, ”Scaun”, ”Danaida”, ”Somnul”, ”Supliciu” şi ”Prometeu”. Întreaga expunere în Galeria de Artă Românească Modernă va fi reconfigurată.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.