Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Aproximativ 5.000 de moldoveni au protestat, duminică, la Chișinău, în fața Parlamentului, împotriba modificării sistemului electoral din Republica Moldova, la apelul societății civile și al mai multor partide neparlamentare, a relatat Radio Chișinău, potrivit Agerpres.

Oamenii au scandat "Nu uninominalului!", "Nu schimbăm sistemul, va schimbăm pe voi!" "Rușine!" și "Noi nu cedăm!" și au cerut retragerea definitivă a inițiativelor de modificare a sistemului electoral și păstrarea modalității actuale de vot.

"Noi trebuie să înțelegem că parlamentul nu va ceda și nu va anula aceste proiecte de lege, atât timp cât noi vom sta și vom aștepta. Unica noastră cerință este ca parlamentul să anuleze aceste legi", a afirmat unul dintre organizatorii protestului, directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbaroșie, adăugând că se ajunge în situația când democrația nu mai funcționează. "Îndemn Parlamentul să-și retragă aceste legi, în caz contrar promit că o sa ieșim iarași la proteste', a declarat Arcadie Barbaroșie, reprezentant al societății civile.

Săptămâna trecută, reprezentanții societății civile au organizate proteste zilnice împotriva proiectului de modificare a sistemului electoral votat de democrați și socialiști, în primă lectură, cu zece zile în urmă.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.