Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Baie de mulțime, prăjituri și steaguri britanice: Luxemburgul a primit-o joi într-o efervescență neobișnuită pe Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, ambasadoare a șarmului unei țări cu care Marele Ducat dorește să rămână aliat după Brexit, relatează France Presse.

Soția prințului William, care a fost absent în Luxemburg, a fost oaspete de seamă pentru aniversarea Tratatului de la Londra, a cărui semnare în urmă cu 150 de ani a pus capăt unei crize între Franța lui Napoleon III, care a vrut să cumpere Luxemburgul de la regele olandez Willem al III-lea, și Prusia, care se opunea.

Un secol și jumătate mai târziu, cancelariile vechiului continent sunt pe cale să se angajeze în negocieri diplomatice noi și periculoase: condițiile de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană decisă de poporul britanic prin referendum în iunie 2016.

Integral pe AgerpresComentarii

Probabil că de aia a tăiat-o EURO-pocitania Juncker la Bucureţti, ca să nu-l apuce EURO-dracii şi să dea şi Luxemburg-ul afară din UE, nu?! Cu respect, Paulus

12 mai 2017 0:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.