Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Social-democraţii vor să reînvie comerţul cu ţigări la bucată. Parlamentarii PSD au depus o iniţiativă legislativă care prevede ca în baruri de exemplu să poată fi desfăcute pachetele de ţigări precum sticlele de gin sau vodcă.

PSD-iştii propun modificarea legii pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului de tutun, astfel încât vânzarea ţigărilor la bucată să nu mai fie interzisă. Ei propun ca în restaurante, baruri, discoteci, unde fumatul este permis, patronii să desfacă pachetele de ţigari şi să poată vinde câte una, doua, trei unui client.

Iniţiatorii legii, printre care senatorul Viorel Arcaş, Doina Silistru sau Trifon Belacurencu susţin că măsura vine în ajutorul vânzătorilor, care, din dorinţa de a nu-şi pierde clienţii încalcă oricum legea şi vând ţigări la bucată.

Ca şi pâinea, ţigările reprezintă produsul care aduce clientul. Practica de a vinde ţigări la bucată a existat dintotdeauna. Din dorinţa de supravieţuire a afacerii şi, implicit, a angajaţilor, comercianţii încearcă toate variantele de a atrage clienţii, în vederea creşterii vânzărilor. Iar ţigările reprezintă o nişă la care apelează. Adesea, încalcă legea, vânzând ţigări la bucată pentru că puterea de cumpărare nu le permite clienţilor achiziţionarea unui pachet", spune senatorul Viorel Arcaş, în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Mai mult, spun iniţiatorii, agenţii economici de alimentaţie publică sunt discriminaţi. "Prin autorizările de care dispun, ei pot desface sticelele pentru prepararea unor băuturi sau pentru servirea la măsură, pot desface punga de cafea în vederea preparării cafelei, dar pachetul de ţigări, nu", mai spun iniţiatorii.

Vânzarea ţigărilor la bucată a fost interzisă tot de către PSD, în 2002, cu scopul de reduce şi preveni consumul de tutun.

Propunerea a fost depusă la Senat, miercuri, şi aşteaptă să intre în dezbaterea comisiilor şi a plenului.

Integral pe România LiberăComentarii

nelu MAMĂ ,MĂCAR NU MAI AVEȚI RĂBDARE SĂ SE INSTALEZE MONARHIA SĂ PUTEM UMBLA DESCULȚI .ASTA A FOST O GLUMĂ .ÎNSĂ FAPTUL CĂ PE TIMPUL MONARHIEI SE UMBLA DESCULȚ E O REALITATE .DECI ĂSTA E MOTIVUL CA VOI SĂ AJUNGEȚI LA PUTERE ,SĂ SE POATĂ COMERCIALIZA ȚIGĂRI LA BUCATĂ .HALAL PERSPECTIVĂ ELECTORALĂ .CE MARE SEMN DE PROSPERITATE .ADICĂ PROȘTILOR MAI CUMPĂRAȚI ȘI LA BUCATĂ .CUM ESTE ÎN PREZENT CU ÎMPRUMUTUL PE BULETIN NUMAI SĂ NU SE MĂREASCĂ SALARILE .ADICĂ MUNCĂ PE DATORIE .ȘI MAI SPUNEȚI CĂ NU E SCLAVAGISM .

30 octombrie 2011 13:35

Dorin Ideea este idioata indiferent de partidul emitent! Sa speram ca o a pice. Eu personal sunt impotriva fumatului! A devenit chiar o problema sociala... pot aparea mutatii, etc...

27 octombrie 2011 22:46

pensionar EU CRED CA SI PAINEA AR TREBUI SA SE VANDA PE FELIE, LA GRAMAJ,ULEI ZAHAR, OREZ LA FEL CU GRAMAJ, CA NOI NU NUMAI CA SUNTEM NUMITI -CERSATORI- DAR AZI MAINE NUMAI ASA PUTEM CUNPAR.E TRIST.ASA CEVA ERA IN ANI 1950.RETRAIESC SARACIA DE DUPA RAZBOI IN GUVERNAREA LUI BASESCU.

27 octombrie 2011 17:59

Mihai Pavelescu Daca initiativa respectiva ar fi fost propusa de idolul vostru Basescu si PD-ul aferent, ati fi strigat deja de bucurie pe acest forum. G...noaielor!

27 octombrie 2011 14:14

macelaru BEBE BALOTEANU, nu te supara, in ce limba ai scris ca eu nu am inteles...?!

27 octombrie 2011 14:12

DOREL Daca politicienii au cunostinte despre faptul ca, desi legea interzice, se vand tigari la bucata, iar dansii se gandesc sa aduca aceasta INFRACTIUNE in zona LEGALA. Atunci le propun, politicienilor, sa aduca in zona legala si COMERCIALIZAREA DROGURILOR (marijoana, iarba, hasis,.....etc), tot dupa acelas principiu ..."oricum se comercializeaza". Probabil ca intiatorii au legaturi cu FURNIZORII DE DROGURI . Cei de la POLITIE trebuie sa se uite mai atent la initiatorii acestui PROIECT.

27 octombrie 2011 14:05

hihihi Optima propunere intru propasirea tarii. Costurile sociale cu sanatatea oricum in pioneze cine le plateste? Avand in vedere ca in restul lumii se interzice pana si in parcuri si in curand fumatorii vor plati mai mult la sanatate...Isti-s totdeauna pe invers!

27 octombrie 2011 13:32

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.