Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

ANAF a constatat venituri nedeclarate de circa 119,5 milioane de lei, în perioada 2016-aprilie 2017. Multe dintre acestea provin din creditarea societăţilor şi din achiziţii imobiliare făcute cu numerar, a declarat marţi, Eugen Şerban, directorul Direcţiei de Verificări Fiscale.

"În perioada 2016-aprilie 2017 am încheiat 56 de verificări, atât ale situaţiei fiscale personale cât şi inspectii fiscale parţiale, în urma cărora am constatat venituri nedeclarate de circa 119,5 milioane de lei. Pentru aceste venituri am calculat un impozit suplimentar de 19,1 milioane şi penalităţi şi dobânzi de 7,7 milioane de lei. Am încasat efectiv 4,2 milioane de lei. Se află în curs 245 verificări ale situaţiei fiscale personale şi 41 verificâri prealabile, cele mai multe dintre ele urmând să le finalizăm în acest an", a declarat marţi Eugen Şerban, directorul Direcţiei de Verificări Fiscale la conferinţa de specialitate organizată de PwC România.

Acesta a spus că diferenţele constate de ANAF provin, în principal, din creditări de societăţi şi achiziţii de imobile, acestea făcându-se cu numerar.

Integral pe Ziarul Financiar