Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorii americani au descoperit o metodă şi mai eficientă de a elimina colesterolul rău, anunţă publicaţia franceză Maxi Sciences.

Astfel, oamenii de ştiinţă de la firma de biotehnologie Amgen au injectat un agent experimental unui grup de persoane care fuseseră tratate cu statine (medicamente folosite în mod obişnuit pentru reducerea colesterolului rău). În decurs de şase săptămâni, noul tratament a redus cu până la 66-75% colesterolul pacienţilor.

Oamenii de ştiinţă au aflat despre tratament ieri, în cadrul celei de-a 61-a conferinţe organizate de Colegiul American de Cardiologie. Firma americană a reuşit să neutralizeze proteina PCSK9, care reducea capacitatea ficatului de a elimina colesterolul rău din sânge. Şi o companie farmaceutică franceză, Regeneration Pharmaceuticals, a obţinut rezultate asemănătoare, cu un alt produs.

Totuşi, acest nou tratament nu va funcţiona pentru toată lumea, pentru că unii pacienţi nu tolerează agentul folosit de firma americană. "Cercetările din perioada următoare ne vor arăta dacă neutralizarea proteinei PCSK9 comportă riscuri asupra organismului şi dacă ar determina apariţia altor boli", a explicat doctorul Sean Harper, cercetător la Amgen.

Integral pe România Liberă