Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorii americani au descoperit o metodă şi mai eficientă de a elimina colesterolul rău, anunţă publicaţia franceză Maxi Sciences.

Astfel, oamenii de ştiinţă de la firma de biotehnologie Amgen au injectat un agent experimental unui grup de persoane care fuseseră tratate cu statine (medicamente folosite în mod obişnuit pentru reducerea colesterolului rău). În decurs de şase săptămâni, noul tratament a redus cu până la 66-75% colesterolul pacienţilor.

Oamenii de ştiinţă au aflat despre tratament ieri, în cadrul celei de-a 61-a conferinţe organizate de Colegiul American de Cardiologie. Firma americană a reuşit să neutralizeze proteina PCSK9, care reducea capacitatea ficatului de a elimina colesterolul rău din sânge. Şi o companie farmaceutică franceză, Regeneration Pharmaceuticals, a obţinut rezultate asemănătoare, cu un alt produs.

Totuşi, acest nou tratament nu va funcţiona pentru toată lumea, pentru că unii pacienţi nu tolerează agentul folosit de firma americană. "Cercetările din perioada următoare ne vor arăta dacă neutralizarea proteinei PCSK9 comportă riscuri asupra organismului şi dacă ar determina apariţia altor boli", a explicat doctorul Sean Harper, cercetător la Amgen.

Integral pe România LiberăComentarii

mihai aurica baiatule iti recomand un site www.gapminder.org si de acolo ai sa vezi ca speranta de viata in nici un caz nu era mai mare acum 20 de ani.

30 martie 2012 14:02

anca interesant

30 martie 2012 13:32

ecologist Subscriu la comentariul lui Aurel. Contra colesterolului, cate un catel de usturoi din cand in cand, face minuni.

30 martie 2012 7:52

Aurel E clar , scapi de colesterolul rau si o pui de-un cancer sau in cel mai fericit caz de -un diabet ca lumea . Medicina moderna cu toate sutele de miliarde de dolari investite in cercetare a facut mai mult rau decat bine . Acum 200 de ani nu erau nici medicamente nici aparatura medicala dar speranta de viata era mai lunga decat acum si oamenii mai sanatosi . Daca citesti intr-un prospect reactiile adverse ale medicamentelor nu-ti mai vine sa iei nici un medicament . Medicamentele actioneaza in sens pozitiv simptomatic pentru rezolvarea UNEI probleme si in sens negativ au ZECE reactii adverse .

30 martie 2012 7:44

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.