Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Zeci de oameni au ieşit duminică, 7 mai, la un protest în faţa Parlamentului de la Chişinău pentru a se opune schimbării sistemului electoral. Manifestanţii pledează împotriva trecerii la sistemul mixt de vot, proiect de lege adoptat în prima lectură de 74 de deputaţi (PDM, PSRM şi Grupul Popular European).
Printre protestatari au fost şi reprezentanţi ai partidelor politice de opoziţie, precum Maia Sandu, Ilian Caşu, Dumitru Ciubaşenco, deputatul PLDM Tudor Deliu, activistul civic Dumitru Alaiba, Valeriu Paşa, interpreţii Paşa Parfeni şi Cătălin Josan, jurnaliştii Vasile Năstase, Alexandru Petkov, dar şi directorul Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

Manifestanţii au scandat lozinci antiguvernamentale, în special anti-PDM şi PSRM, sugerând că între aceste două formaţiuni există o înţelegere în ceea ce priveşte modificarea sistemului electoral, cu scopul de a se menţine la putere.

Integral pe Adevărul