Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sute de persoane au protestat miercuri în faţa Guvernului român faţă de amendarea unei legi care prevede graţierea anumitor persoane pentru fapte de corupţie, la trei luni după o contestare populară de o amploare fără precedent în apărarea justiţiei anticorupţie, scre presa internaţională.


AFP scrie că manifestanţii au strigat ”Demisia” sau ”Nu vrem o naţiune de hoţi!” în faţa sediului Guvernului şi au agitat steagurile României şi Uniunii Europene (UE).

O comisie din cadrul Senatului a dat miercuri undă verde amendamentului unui senator din Partidul Social-Democrat (PSD, la putere), care doreşte să graţieze condamnaţi pentru trafic de influenţă sau luare de mită.

Această modificare a fost adăugată unui proiect de lege privind graţierea al Guvernului premierului Sorin Grindeanu. Comisia senatorială urmează să redacteze un raport şi să supună proiectul votului Senatului, înainte de a fi trimis în Camera Deputaţilor, decizională.

”N-au înţeles nimic din cererile noastre din februarie, încearcă din nou să legalizeze furtul”, a declarat o manifestantă, Cristina Bota, economistă.

La mai puţin de o lună după învestire, Guvernul social-democrat adopta, la sfârşitul lui ianuarie, un decret care slăbea legislaţie anticorupţie. Însă, în urma unor manifestaţii uriaşe în toată România - cele mai importante de la căderea comunismului notează AFP, Executivul a dat înapoi.

Integral pe AdevărulComentarii

nae De ce d-le parerile unor guralivi aderenti ai unor cercuri extrem de dubioase , trebuie sa fie litera de lege pentru noi toti ceilalti , ce trebuie sa ne supunem vointei unei miniscule adunaturi care are alte interese ?

4 mai 2017 10:51

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.