Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a început să-şi construiască platforma pentru o viitoare candidatură la alegerile prezidențiale prin delimitarea de principalul partid de guvernământ, PSD. Săptămâna trecută, fără o discuție în prealabil în coaliția de guvernare, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, că susține eliminarea totală a venitului minim garantat pentru că este „o invitație la nemuncă”, măsura liderului ALDE fiind o lovitură directă pentru electoratul PSD.

Călin Popescu Tăriceanu s-a poziționat şi împotriva noii filosofii de impozitare anunțate de PSD, anume renunțarea la impozitul pe venit de 16% şi introducerea unui impozit de 0% pentru salariile sub 2.000 de lei şi un impozit de 10% pentru salariile de peste 2.000 de lei. Surse guvernamentale au explicat ieri, pentru EVENIMENTUL ZILEI, că Tăriceanu a decis să joace cât mai dur cartea politicilor de dreapta în vederea alegerilor eurparlamentare şi prezidențiale din 2019, la care vrea să candideze separat de PSD.

Pe de altă parte, după ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și Ecaterina Andronescu, ministru al Educaței, a afirmat, la ANTENA3, că Liviu Dragnea ar putea candida la preşedinţie în 2019. Ecaterina Andronescu a explicat că președintele PSD și-a asumat mereu candidatura la președinția României. „De ce sa nu fie Liviu Dragnea președintele României? Fiecare soldat are în ranița bastonul de mareșal și domnul președinte Dragnea nu este chiar orice soldat. Dacă privim în istorie, de fiecare dată președintele PSD, oricare a fost el, și-a asumat candidatura la președenția României”, a spus Ecaterina Andronescu.

PSD a obţinut anul trecut, din cotizaţii, aproape 15 milioane de lei, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, iar din donaţiile care au depăşit baremul de 10 salarii minime pe economie, încă 800.000 de lei, la care se adaugă peste 360.000 de lei, bani din activităţi comerciale şi chirii, anunță GÂNDUL. Donaţia cea mai mare a fost primită din partea actualului primar al Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, cu o donaţie de 140.050 de lei. Locul al doilea ca nivel al donaţiei, cu 60.000 de lei, îi revine lui Liviu Gheorghiţă Goncea.

Trei parlamentari PSD au finanţat ilegal partidul, susține ADEVĂRUL. Limita legală maximă acceptată pentru cotizaţia unui membru de partid este de 48 de salarii minime brute pe ţară. Pentru anul trecut, suma respectivă a fost de 50.400 de lei. Cu toate acestea, Cornel-Cristian Resmeriţă (senator) a cotizat cu 56.500 lei, Laurenţiu Nistor (deputat) cu 56.800 lei şi Natalia Intotero (deputat) cu 55.800 de lei. Dintre europarlamentarii PSD, cel mai mult a cotizat la vistieria partidului soţia fostului premier Victor Ponta, Daciana Sârbu – 50.000 de lei.

USR a strâns în 2016 peste 2,8 milioane de lei din donații, anunță ROMÂNIA LIBERĂ. Printre cele 60 de persoane care au făcut donaţii peste limita celor 10 salarii minime brute pe ţară de la care trebuie declarate nominal, conform legii, totalizând 2.848.727 de lei, se numără şi liderul partidului, Nicuşor Dan, cu 187.000 de lei, potrivit raportării făcute de USR și publicate în Monitorul Oficial. În capul listei donatorilor este fondatorul DEX Online, Cătălin Frâncu, care a dat USR 89.000 de lei. De asemenea, un alt donator generos a fost fiul lui Ion Rațiu, Nicolae Rațiu, care a virat în contul USR 60.000 de lei.

În acest timp, rețeta „succesului” în PNL o constituie „reforma cu penali“, constată JURNALUL NAȚIONAL. Liberalii din teritoriu au ignorat cu desăvârşire criteriile de integritate ale partidului și au ales politicieni cu probleme penale în fruntea organizațiilor județene. Un condamnat penal pentru fapte de corupție este noul președinte al PNL Ilfov, asta în vreme ce filiala din Giurgiu va fi condusă de un traseist notoriu, vizat de anchetele DIICOT și DNA. În tot acest timp, liderii PNL clamează clişee răsuflate precum reforma partidului şi „noi suntem altfel faţă de PSD”.


Comentarii

Aha! Păi abia așteptă să vă rupeți în figuri, să vă dați muie unul la altul, să vă cotonogiți, să vă dați la gioale etc. Alianța de la putoarea lui pește prăjit, un partid mic format din două partide de nimic, care culmea se numește ALDE Marghioala, un fel de pula calului în travesti. Iar Tăriceanu se vizează măgar verde pe pereții bordeiului, adică președintele țării? Chestia e că la spartul târgului, moment până la care nu mai e mult, epilogul va fi dramatic în tragedia lui, mă refer la momentul când electoratul ăla cu capu-n mână care a preferat să pună ștampula pe căcatul PSD, electorat care o să-și dea seama că bolșevicii împuțiți iar au ruinat țara, care țară a fost înglodată-n datorii externe de leprele PSD de circa 70 miliarde euro, iar toată datoria externă națională publică a guvernului e circa 80 miliarde euro. Îl fut în gură pe Tăriceanu, după ce-i dau o muie cu repetir lui Dragnea.

3 mai 2017 0:27

v Au inceput (sau continuat) ca sint neintelegeri in coalitia de guvernare, doar doar vor scadea in sondaje. Este foarte normal ca fiecare partid sa-si nominalizeze candidati la presedentie. PSD-ul probabil il va propune pe Dragnea, iar ALDE pe Tariceanu. Sigur fiecare va face campanie electorala diferita conform dorintelor lor si programelor partidelor din partea cui vor candida.

2 mai 2017 15:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.