Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

China va începe construcţia unei staţii spaţiale cu echipaj uman permanent în 2019, după ce a reuşit să efectueze cu succes o misiune de realimentare pe orbită cu nava cargo Tianzhou-1, au anunţat vineri oficialii care conduc proiectul, relatează Reuters.
Tianzhou-1, prima nava spaţială cargo a Chinei, lansată la 20 aprilie, a reuşit să andocheze din prima tentativă la laboratorul spaţial Tiangong-2 două zile mai târziu, informează media de stat.
Operaţiunea de realimentare de cinci zile realizată cu succes, dirijată de tehnicienii de pe Pământ şi încheiată joi, este o piesă centrală în planurile Chinei de a începe să trimită echipaje într-o staţie spaţială permanentă până în 2022.

"Acest lucru anunţă ambiţia (...) şi încrederea noastră fermă că vom deveni o mare putere spaţială", a declarat supervizorul proiectului staţiei spaţiale, Wang Zhaoyao, în cadrul unui briefing de presă de la Beijing.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.