Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

După majorarea salariilor bugetarilor, Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu vrea să facă legea şi la privat, şi anume să crească salariile nete cu 17%, de anul viitor. Un procent scos din burtă, pe care nici economiştii nu îl înţeleg.

Ministrul a declarat că marile companii private trebuie să înţeleagă faptul că „românii nu mai sunt sclavii nimănui şi că trebuie să muncească şi ei pe salarii decente“, şi dacă nu putea din primii ani să facă salariile cum sunt în Uniunea Europeană, îşi vor permite în mod sigur „să crească toate aceste venituri ale angajaţilor lor, în condiţiile în care statul român le face facilităţi fiscale“. Vasilescu, remarcă EVENIMENTUL ZILEI, a mai spus că ideea Legii salarizării unitare nu este să creeze o diferenţă mare de salarizare între sistemul de stat şi cel privat, nici să îi abandoneze pe cei din mediul privat, ci, dimpotrivă, mediul privat să fie forţat cumva să crească la rândul său veniturile angajaţilor.

Nici măcar economiştii consultați de ADEVĂRUL nu înţeleg pe ce se bazează creşterea avansată de ministrul Muncii. „Fără îndoială că sunt condiţii să crească salariile şi în sectorul privat, economia merge bine, are o creştere destul de bună şi salariile au crescut şi anul trecut, dar că vor creşte cu 17%... nu ştiu de unde ar veni o asemenea creştere“, explică economistul Aurelian Dochia.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, citat de CURENTUL, a anunțat că va propune coaliției de guvernare eliminarea venitului minim garantat, spunând că acest venit „invită la nemuncă". „Trebuie să renunțăm complet la venitul minim garantat care este o invitație la nemuncă, mai ales în contextul în care în România în momentul de față este criză de forță de muncă, sunt societăți comerciale, întreprinzători care merg să aducă forță de muncă din țările vecine. Nu putem (...) să îi lăsăm pe unii să stea acasă pe venitul minim garantat, în loc să se ducă la muncă.

Eu cred că și din punct de vedere, dacă vreți, al demnității individuale a fiecăruia, e preferabil să câștigi un ban muncit decât să stăm cu mâna întinsă să primești un ajutor de la stat", a spus astăzi președintel ALDE la Parlament. Întrebat dacă a discutat cu reprezentanții PSD această propunere, Tăriceanu s-a declarat convins că social democrații o vor analiza cu obiectivitate. GÂNDUL susține că la menţiunea jurnaliştilor că PSD "a ţinut" la venitul minim garantat, Tăriceanu a răspuns că "a ţinut în trecut".

În privința propunerii PSD de scădere a cotei unice de impozitare a veniturilor la 10%, Tăriceanu a mai spus că el a propus păstrarea cotei de 16%. CURIERUL NAȚIONAL amintește că extrem de multe companii se plâng că nu pot găsi forță de muncă, mai ales în zonele sărace din țară, din cauză că mulți români apți de muncă preferă să trăiască din venitul minim garantat. Acest venit a fost apărat însă puternic de PSD de-a lungul timpului.

 Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, citată de COTIDIANUL, că toate pensiile speciale vor fi înghețate, întrucât sistemul de pensii trebuie corectat: „Avem această indemnizație minimă care ajunge de anul acesta la 520 de lei. Ne-am propus ca de la 1 ianuarie să fie de 600 lei, pentru că nu poți să trăiești în România cu o astfel de indemnizație minimă. Dar, atenție, aici vorbim în general de oameni care nu au muncit poate niciodată în viața lor, nu au niciun an vechime în muncă. Dar s-a ajuns în situația în care, mărind aceste indemnizații sociale minime, să îi ajungă din urmă pe cei care au muncit 15 ani. Ceea ce nu este corect și vrem, cum am lucrat pe Legea salarizării unitare, când i-am departajat pe toți în funcție de gradație, de pregătire, de studii etc., exact așa trebuie să se întâmple și în sistemul de pensii”, a spus aceasta.

Fostul premier Victor Ponta îl îndeamnă pe actualul premier, Sorin Grindeanu, să pună la păstrare timp de 5-7 ani impozitul pe gospodărie, argumentând pe Facebook de ce crede el că proiectul trebuie amânat, anunță ANTENA3. „Sunt în continuare de părere că un sistem prin care să globalizăm veniturile anuale ale fiecărui cetățean este un principiu corect. Dar .... Ioana Petrescu are dreptate din păcate - intențiile frumoase nu sunt niciodată suficiente când vrei să guvernezi bine o țară! Mai trebuie și altceva. O idee bună poate să ajungă în aplicare un dezastru dacă nu te pregătești bine“.Comentarii

Victor Ponta, amantul lui Adrian Nastase Nu degeaba sodomita Udrea i-a luat apararea sodomitei Olguta!

1 mai 2017 21:02

Olguța? Elena Udrea a PSD-ului, țiitoarea lui Dragnea, o moafă și o cocotă ce are impresia că e Mafalda închipuirilor. Problema e că discriminarea dintre stat și privat NU ar trebui să existe. Ce e așa de greu de făcut o lege a salarizării care să fie una și aceeași pentru toată pulimea muncitoare? Adică se dau salarii mai mari la statul care trăiește cu bani de la bugetul statului unde pricipalul contribuabil e tot poporul plătitor de taxe și impozite? Unde e logica? Călare pe pisica cea neagră pe care o ascunde Olguța-n bikinii personali? Am decis să i-o dau sus ca să-i vină mintea la cap. Punct!

28 aprilie 2017 15:59

Victor Ponta Imi place. As fite-o

28 aprilie 2017 12:08

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.