Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Cele mai multe persoane își fac selfie-uri pentru a le posta pe rețelele de socializare, însă însă Asociaţia Americană de Psihiatrie a confirmat oficial că excesul unei astfel de activități duce la o tulburare mintală, potrivit descopera.ro.

Specialiștii spun că această acțiune se numeşte „selfitis” şi este definită ca dorinţa obsesiv-compulsivă de a face fotografii cu sine însuşi şi de a încărca fotografiile în reţele de socializare. Acest lucru ar compensa lipsa de stimă de sine.

Asociaţia Americană de Psihiatrie spune că există trei tipuri de tulburări. În primul rând vorbim desore sifilis marginal, care se manifestă atunci când te fotografiezi pe tine însuţi cel puţin de trei ori pe zi, dar nu postezi fotografiile.

Există și cazul sifilisului acut, care se manifestă atunci când te fotografiezi cel puţin de trei ori pe zi şi postezi fiecare fotografie pe reţelele de socializare.

Iar ultimul tip de tulburare se numește sifilis cronic, care se manifestă atunci când te fotografiezi şi postezi pe reţele de socializare mai mult de şase selfie-uri pe zi.

Mai mult, oamenii de ştiinţă au mai ajuns la concluzia că publicarea pe reţele a fotografiilor din sala de sport sau de la jogging-ul de dimineaţă reprezintă o boală mintală gravă numită tulburare narcisistă a personalităţii.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.