Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În lunile mai și iunie, valorile termice vor fi apropiate de normele perioadei. Începând din luna iulie, precipitațiile vor fi din ce în ce mai puține în sudul, estul și sud-estul țării, precizează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o prognoză valabilă în următoarele trei luni.

LUNA MAI

Temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de normele climatologice, cu excepția regiunilor nordice și centrale, unde se vor situa, local, sub aceste norme. Potrivit măsurătorilor de specialitate, media multianuală lunară pentru ultima lună de primăvară este de 14,9 grade Celsius, fiind luați în calcul parametrii monitorizați în intervalul 1981 — 2010. În ceea ce privește valorile termice medii, se vor înregistra temperaturi de până la 18 grade Celsius în Banat, Crișana, Muntenia și Dobrogea, respectiv de până la 16 grade Celsius în Transilvania și Oltenia.

Integral pe România LiberăComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.