Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Colegiul Medicilor din România (CMR) consideră că o lege a vaccinării este foarte necesară în prezent, vaccinarea copiilor fiind, în opinia acestui for, una dintre prioritățile asistenței sanitare și un element esențial în asigurarea sănătății individuale și colective.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, AGERPRES, legea trebuie să ofere soluții cât mai bune, dar și realiste la numeroasele și diversele probleme privind vaccinarea populației infantile.

După cum precizează sursa citată, normele legislative în domeniu trebuie să stabilească un echilibru între protecția colectivă față de bolile transmisibile și libertățile individuale, să consemneze rolul medicilor în activitățile de promovare a vaccinării și de realizare a acesteia, dar și să responsabilizeze părinții în a asigura prin vaccinare o stare bună de sănătate pentru copiii lor.

Integral pe AgerpresComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.