Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Majoritatea PSD din Parlament a respins un proiect de lege iniţiat anul trecut tot de PSD, prin care Guvernul era obligat ca, începând din 2017, într-o perioadă de 4 ani, să construiască 554 de creşe în toată ţara din fonduri bugetare, scrie profit.ro.

Mai mulţi parlamentari de la toate partidele au iniţiat, anul trecut, un proiect de lege privind derularea Programului Naţional „Creşe pentru Copiii României“, pe motiv că locurile în creşe şi grădiniţe sunt insuficiente. Potrivit proiectului, Guvernul era obligat să asigure finanţarea construcţiei unui număr minim de creşe în fiecare oraş de peste 10.000 de locuitori, proporţional cu populaţia fiecărei localităţi. Astfel, pentru localităţile cu 10.000-15.000 locuitori ar trebui construită cel puţin o creşă, pentru cele cu 30.000-50.000 de locuitori - minimum 3 creşe, pentru oraşele cu 100.000-130.000 de locuitori - 6 creşe, iar pentru cele cu 280.000-360.000 de locuitori - 10 creşe. În Bucureşti ar ajunge să fie construite astfel 60 de creşe, iar în judeţele cu populaţie numeroasă în jur de 20 de creşe. Parlamentarii calculaseră şi un cost estimativ pentru construcţia fiecărei creşe, respectiv 1,4 milioane lei, arătând că efortul bugetar total ar fi de 775,6 milioane lei, adică aproximativ 175 milioane de euro, la cursul de la finele lunii noiembrie. Construcţia tuturor creşelor ar trebui finalizată în patru ani, începând din acest an, terenurile necesare urmând a fi puse la dispoziţie de către autorităţile locale. În toamna anului trecut, majoritatea PSD-ALDE-UNPR din Senat a adoptat proiectul de lege, în urma unui raport favorabil întocmit de Comisia de învăţământ, al cărei preşedinte era atunci, ca şi acum, Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.