Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În afara taxelor pe venit, detaliate în articolul precedent, cetățenii americani mai plătesc un număr de 97 de taxe anuale, vizibile, sau mascate.

Un exemplu de taxe ascunse sunt cele incluse în prețul benzinei (44 de cenți pe galon), al băuturilor alcoolice (3,5 - 22 de dolari pe galon), al biletelor de tren și de avion și al țigărilor (0,67 - 4,3 dolari pe pachet). Articolele foarte scumpe se taxează suplimentar, prin „taxa luxului".

Sunt apoi taxele pentru permise de circulație (mașini, motociclete, vehicule de excursie, avioane, bărci), taxele profesionale (practic în toate statele se cer și se taxează licențele profesionale), taxele de înregistrare a business-urilor, taxele pentru construcții, câini și alte animale, pentru permise de port armă, pentru permise de pescuit și vânătoare, pentru daruri de valoare mare, taxele incluse în prețul hotelurilor, taxele de circulație pe anumite autostrăzi, taxele pentru localitățile turistice, taxe de parcare, de reînnoire a pașapoartelor, taxele incluse în abonamentele telefonice și de tv, taxele de căsătorie, taxele pentru eliberare de acte și multe altele.

Integral pe RepublicaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.