Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Congresul ALDE se va desfăşura vineri şi sâmbătă, la acest eveniment urmând a fi aleasă noua conducere a partidului. Copreşedintele Daniel Constantin a criticat modul în care conduce Tăriceanu formaţiunea şi a contestat organizarea acestui Congres, fiind chiar adeptul scindării partidului.


cel mai vizibil şi mediatizat scandal este cel din ALDE, unde copreşedintele Daniel Constantina a fost remaniat din Guvern la insistenţele celuilalt lider al formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu. În urma retragerii sprijinului politic de către ALDE, partid dominat de aripa Tăriceanu, Constantin a rămas fără portofoliul de ministru al Mediului şi funcţia de vicepremier.

Constantin a denunţat modul în care Tăriceanu conduce partidul şi a contestat decizia convocăriii Congresului ALDE pe 21-22 aprilie, considerând că şedinţa în care a fost stabilit congresul a fost nestatutară. „Congresul convocat de Călin Popescu Tăriceanu este, aşa cum am mai spus, unul abuziv. Am luat la cunoştinţă de prima decizie a instanţei şi am contestat-o cu recurs. În continuare există un proces pe rolul instanţei, un proces pe fond, care trebuie judecat şi care va spune în final dacă comportamentul lui Tăriceanu şi deciziile acestuia sunt democratice sau abuzive, aşa cum am susţinut şi susţin în continuare”, a precizat Daniel Constantin.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.