Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

În pofida diagramelor desenate în campania electorală, Liviu Dragnea și-a greșit calculele. Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și nici calculele făcute la centime de președintele PSD nu s-au adeverit, din moment ce Guvernul Grindeanu nu a reușit să-și facă planul pe primul trimestru al anului 2017 și a început să înregistreze restanțe.

Mai exact, Guvernul Grindeanu a rămas dator cu 14 dintre cele 43 de măsuri pe care a promis, în momentul învestirii, că le va pune în practică în primele trei luni ale anului, iar asta, susține NAȚIONAL, înseamnă nerealizări într-un procent mare – 32,5%. În domeniul legislativ, restanțele cele mai importante se referă la legea prevenției (care urma să reglementeze, în sfârșit, relația firmelor cu Fiscul, eliminînd astfel o întreagă serie de neplăceri cauzate în prezent de inspectorii fiscali firmelor controlate) și la legea redevențelor.

De asemenea, guvernul nu a promovat, pentru a fi adoptat de Parlament, nici masterplanul pentru transport. Deficiente există și în zona fiscală, unde nu a fost îndeplinită promisiunea de a fi eliminat TVA-ul în cazul vânzării de locuințe, a materiilor prime în agricultură și a publicității prin mass-media.

Tot la capitolul restanțe intră și (ne)implementarea programelor care privesc reabilitarea școlilor fără avize de funcționare și construcția primului lot de 500 de locuințe pentru tineri (din totalul de 1.500 promis de PSD în campania electorală). Și, anunță ADEVĂRUL, tot majoritatea PSD din Parlament a respins un proiect de lege iniţiat anul trecut tot de PSD, prin care Guvernul era obligat ca, începând din 2017, într-o perioadă de 4 ani, să construiască 554 de creşe în toată ţara din fonduri bugetare.

PSD nu şi-a stabilit un orizont de timp nici pentru depunerea marelui proiectul al Legii salarizării unitare în Parlament, constată GÂNDUL. Declaraţia a fost făcută de liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care în momentul în care a fost întrebat dacă sunt şanse ca proiectul să intre, în această săptămână, în circuitul legislativ, a răspuns că nu crede. „Nu cred!”, a răspuns Ciolacu, întrebat dacă sunt şanse ca Legea salarizării unitare să fie depusă în Parlament, în această săptămână.

În acest context, Ciolacu a subliniat că proiectul va fi depus când se vor termina absolut toate dezbaterile şi vor fi depuse toate amendamentele şi după ce PSD va avea un feedback de la toate partidele. Întrebat dacă are un orizont de timp pentru depunerea proiectul de Lege al salarizării, Ciolacu a răspuns negativ.

Legea salarizării unitare, declarațiile de creștere masivă a retribuțiilor lunare pentru angajații bugetari, schimbarea regimului pensiilor au generat în ultimele luni discuții multe și aprinse. Guvernanții vor să se țină de promisiunile populiste și nu prea știu cum. După ce au inițial au fost luate măsuri de relaxare fiscală – de exemplu, scăderea de două ori într-un an a TVA –, acum inventează noi taxe și impozite, de multe ori aceleași, cu denumiri diferite. Și, chiar dacă în România nu există nici educație și nici disciplină financiară, un calcul elementar ne spune că veniturile ar trebui să fie mai mari decât cheltuielile. Soluția simplă, găsită de COTIDIANUL, o reprezintă fie mărirea veniturilor, fie scăderea cheltuielilor, fie amândouă.

Proiectul de lege privind salarizarea unitară a bugetarilor, care ar fi trebuit depus în această săptămână în dezbatere parlamentară, anunţa majorarea cu peste 50% a cheltuielilor cu salariile, deşi plata unor sporuri este blocată de câţiva ani, din lipsa banilor. În mod paradoxal, Ministerul Muncii aruncă pe piaţă promisiuni de majorări substanţiale ale salariilor personalului public, dar Ministerul Finanţelor a blocat angajările la ANAF, instituţia-cheie care colectează veniturile la buget, iar sporurile inspectorilor Fiscului au fost tăiate, din lipsa banilor. Tot din cauza fondurilor insuficiente, acordarea tichetelor de masă la mai multe instituţii este amânată de câţiva ani încoace.

Dacă nici anul acesta, când ministrul Finanţelor se aşteaptă la o creştere economică ce va depăşi chiar şi 5,2%, nu sunt bani destui, ce se va întâmpla în anii următori? ROMÂNIA LIBERĂ vă prezintă principalele trei probleme din noul proiect de lege a salarizării bugetarilor, pus în dezbatere pe site-ul PSD, şi nu al Ministerului Muncii.

Nici în sănătate PSD nu și-a îndeplinit norma asumată din moment ce programul împotriva hepatitei C nu a fost declanșat încă. Și tot în aer au mai rămas programul de ecologizare a siturilor contaminate și înființarea Consiliului Național al Turismului și a Departamentului de debirocratizare si descentralizare.

Pe CHESTIONARUL ZIARE.RO vă invităm să ne spuneți cum caracterizați întârzierea Guvernului în a pune în aplicare programul de guvernare al PSD: Se poate recupera această întârziere în următoarele luni sau aceasta demosntrează de fapt că Guvernul nu are resursele necesare aplicării programului PSD?


Comentarii

Victor Ponta, amantul lui Nastase Are si P$D un presedinte hetero si aruncati toti cu cacat in el!

24 aprilie 2017 18:56

CelcecredeinDumnezeu. Daca Dragnea a avut bani in ,, guvernarea Ponta,, si nu i-a folosit inseamna ca l-a sabotat pe Ponta.Daca n-a avut bani in ,,guvernarea Ponta,,inseamna ca au fost adunati de ,,guvernarea Ciolos,,.Si daca ambele variante nu sunt valabile inseamna ca nici acum nu-i are.Este adevarat sau este cacialma ?!...

23 aprilie 2017 14:46

v Cind Dragnea anunta programul lor de guvernare, "opozitia" spunea ca ar fi bine daca ar realiza si 50% din program. Acuma daca au realizat cca 70% din ce au promis, toata opozitia se bucura de nerealizari, comenteaz, se opun la tot ce propun guvernantii, de parca "opozitiei" nu le-ar place ca tara sa o duca mai bine.

21 aprilie 2017 16:17

“Programul de guvernare al PSD este realizat, în mare parte, de fostul ministru Darius Vâlcov, trimis în judecată în mai multe dosare de corupție! Liviu Dragnea… a lucrat la programul de guvernare cu … Darius Vâlcov, …şi îşi "asumă" faptul că a colaborat cu o persoană care are probleme în justiţie. În 2014, Vâlcov a fost unul dintre puținii privilegiați care au fost invitați de Dragnea în concediu în Brazilia. Tot în 2014, …Dragnea a împărțit cu Vâlcov responsabilitatea coordonării campaniei lui Victor Ponta”. Acelasi succes va avea si programul(bugetar) de guvernare? comisarul.ro.

21 aprilie 2017 8:08

dr.fix - Acesta nu e program ,ci doar o incercare de a-si mari numarul votantilor cu masa bugetara . O continuare a gandirii animalului in ismene , ce si-a dorit 1milion de membrii , incepand cu coruptii din subordine .

20 aprilie 2017 22:20

Programul PSD? Merge numai dacă e uns cu un căcat, ca de obicei. E singura ungere cu scurgere funcțională a programului de căcat PSD. Punct!

20 aprilie 2017 21:41

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.