Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Igor Dodon este nemulţumit de decizia PDM şi a liderului formaţiunii, Vlad Plahotniuc, de a insista în continuare pe trecerea la sistemul uninominal de vot, în pofida celui propus de şeful statului, sistemul mixt. În acest context, preşedintele ţării susţine că va cere tuturor partidelor să boicoteze alegerile parlamentare din 2018, îndemnând şi cetăţenii să protesteze până la „capitularea definitivă a guvernării”.


„Vedem că Plahotniuc şi PD insistă pe votul uninominal. Se pare că înţelegerile cu privire la votare şi punerea în aplicare a noilor prevederi propuse de majoritatea parlamentară sunt deja făcute integral. Înţeleg că aceste aranjamenente sunt făcute nu doar la Chişinău. Vreau să reconfirm poziţia mea şi a Preşedinţiei. În calitate de preşedinte al Republicii Moldova categoric nu voi accepta votul uninominal, voi bloca prin toate instrumentele de care dispun votarea şi eventuala intrare în vigoare a proiectului de modificare a legislaţiei electorale a democraţilor”, a notat Dodon într-o postare pe Facebook.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.