Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Deşi procesul de domesticire nu este uniform la toate speciile, studiul cercetătorilor de la Universitatea Tübingen şi de la Universitatea Pennsylvania arată că există numeroase schimbări în fizionomia, comportamentul şi morfologia animalelor domestice faţă de cele sălbatice.

Studiul s-a bazat pe experimentele efectuate de zoologul rus Dmitry Belyaev de la mijlocul secolului al XX-lea în care a selectat vulpi argintii, emiţând ipoteza că docilitatea reprezenta factorul cheie din spatele schimbărilor aduse de domesticire, precizează Science Daily.

După generaţii de selecţie artificială pentru docilitate, s-a observat că acestea prezentau fenotipuri similare cu cele găsite în speciile domestice. Pe baza acestui studiu, s-a emis şi teoria conform căreia selecţia pentru toleranţă socială şi agresivitate redusă a jucat de asemenea un rol important în formarea anatomiei omului modern, care se remarcă prin trăsături graţioase şi faţă redusă.

Integral pe DescoperaComentarii

Reamintim cititorilor ca "zoologul rus Dmitry Belyaev de la mijlocul secolului al XX-lea" era (de fapt, n.red.) un (simplu) MAIMUTZOI-SOVIETIC (de EXACT aceeasi teapa = cu EXACT aceleasi caractere faciale de JIDOV-BORÂT & putoare de dihor împutzit cu ... noi si cu "sponsorii" nostri, n.red.) si ca "după generaţii de selecţie artificială pentru docilitate, s-a observat că" PUTETI SA VA BAGATI linistit POOLLA ÎN EA DE "presa-libera", în cap (în capul ei, n.red.) cu ... NOI - iubiti cititori !!! Cu respect, "redactia"

18 aprilie 2017 22:46

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.