Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Dinspre opoziție dar și din interior au început să se audă cuvinte dure la adresa pricipalului partid de guvernământ, PSD. Faptul că președintele PSD Liviu Dragnea ar putea conduce comisia parlamentară ce va ancheta rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009 este gluma secolului, consideră fosta președintă a PNL Alina Gorghiu.

„O privesc (ideea creării comisiei - nr.) cum am privit şi comisia de anchetă pentru rectificările bugetare ale Guvernului Cioloş, adică din punctul meu de vedere, conţine toate ingredientele care să arate că e o comisie de rea-credinţă, un teatru ieftin şi un rezultat care nu are nici o legătură cu ceea ce ne dorim cu toţii. Vă spun asta pentru că în general orice anchetă trebuie făcută de oameni integri şi faptul că domnul Dragnea ar putea să conducă această comisie mie mi se pare gluma secolului, pentru că este genial să te gândeşti ca PSD că taman domnul Dragnea, care are expertiză în fraudarea unui scrutin va conduce comisia care să ancheteze fraudele din 2009”, a spus Gorghiu, citată de COTIDIANUL.

Aceasta aminteşte că “PSD a solicitat la vremea aceea anularea alegerilor, iar cererea a fost respinsă în unanimitate de Curtea Constituţională, de aceea, ancheta de acum trebuie gândită ţinând cont şi de decizia CCR din 2009. NAȚIONAL amintește că Parlamentul ar putea lansa săptămâna aceasta procedurile pentru înfiinţarea unei comisii parlamentare care să ancheteze rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2009. Comisia ar urma să fie condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, fostul preşedintele ANAF din perioada Guvernului Ponta, Gelu Diaconu, susține, într-o postare pe blogul său, că discuţia despre impozitul pe gospodărie "nu este altceva decât fie o fumigenă propagandistică” și atrage atenția asupra faptului că stabilitatea macro-economică a ţării este pusă în pericol de "habarniştii populişti ai PSD", anunță CURENTUL. Fostul șef al ANAF detaliază cauzele pentru care consideră că "acest impozit aplicat la condițiile României nu este altceva decât o prostie în stare pură": definirea din punct de vedere juridic a noțiunii fiscale de «gospodărie» este un demers extrem de complicat, dacă nu imposibil, față de diversitatea situațiilor și condițiilor concrete din realitatea romanească.

Impozitul pe gospodărie este o nouă găselniţă a Guvernului PSD-ALDE, imposibil de aplicat în practică, afirmă și ROMÂNIA LIBERĂ. Noua taxă ar reprezenta o altă filozofie a impozitării veniturilor. Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, spune că unele cheltuieli ar fi deduse din impozit. Nu e clar însă care. Nici care e definiţia legală a gospodăriei. “Avem un impozit ce funcţionează foarte bine: 16% pe venit. Asigură stabilitate, predictibilitate, venituri la buget. De ce să-l schimbăm? E complet inutilă discuţia”, a spus avocatul Gabriel Biriş, fost secretar de stat la Finanţe.

„Pui oameni ce n-au depus niciodată declaraţii, ce vor răspunde în nume propriu pentru informaţiile date. Din Codul Penal s-a eliminat, la definiţia infracţiunii, pericolul social. Declaraţiile acestea vor face să zăngăne cătuşele pe toate uliţele. E practic imposibil să nu greşeşti. Greşeala îi va face pe toţi românii infractori: evazionişti sau făptuitori de fals în declaraţii”, crede fostul demnitar.

PSD nu şi-a stabilit un orizont de timp pentru depunerea proiectului Legii salarizării unitare în Parlament, anunță GÂNDUL. Declaraţia a fost făcută de liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, care în momentul în care a fost întrebat dacă sunt şanse ca proiectul să intre, în această săptămână, în circuitul legislativ, a răspuns că nu crede. Întrebat dacă are un orizont de timp pentru depunerea proiectul de Lege al salarizării, Ciolacu a răspuns negativ. „Nu s-a stabilit lucrul acesta. O să stabilim”, a adăugat el.

Guvernul şi-a prăbuşit și cheltuielile cu investiţiile, susține ADEVĂRUL. Dacă în primele două luni principalele reduceri de cheltuieli făcute de Guvern pentru a ţine deficitul în frâu au fost la investiţii, trendul va continua şi în luna martie, astfel că trimestrul I din 2017 va fi cel mai slab din 2011 încoace în ceea ce priveşte investiţiile. În primele două luni ale acestui an, Guvernul a investit 870 de milioane lei, de trei ori mai puţin decât cu un an înainte, când în ianuarie-februarie investiţiile s-au ridicat la 2,7 miliarde lei. Ca procent din PIB, cheltuielile pentru investiţii, atât din fonduri proprii, cât şi din fonduri europene, au fost de 0,11%, faţă de 0,4% din PIB anul trecut.


Comentarii

Bai ”gică,contra”! daca e sa vorbim, procentual, despre un anume electorat ușor de manipulat, mai repede ne-am îndrepta spre cel PNL. Hai sa ne aducem aminte care electorat s-a lăsat MANIPULAT, precum oile in târlă, și au ieșit in strada, în luna ianuarie2017, împreună cu BERBECUL de GHIOLBANIS. Se pare că, contrar curentului de opinie ...” cei din PNL fac parte dintr-o categorie mai ”soft”, ...a rămas doar PRAF SI PULBERE. Uitați-va ce PARASUTE sunt in fruntea PNL-ului ........ apoi mai vorbim.

20 aprilie 2017 8:28

Pai bine, dar noua co-pizdulice PNL-izda, ea ce fukce, nu iese si ea la rampa sa ne basheasca o "întelepciune" complementara în EURO-nas - sau e bolnavioara, hidoasa mioara?! Cu respect, Paulus

19 aprilie 2017 23:44

Uta Am crezut ca de Alinuta Salteluta e vorba ca tare i se mai potrivea!!

19 aprilie 2017 21:01

gica,contra Incep sa se vada rezultatele aplicarii populiste a economiei de conjunctura Sa vedem cine plateste! In primul rand votantii PSD-ului care sunt de regula cei sarmani si nestiutori pacaliti cu 100 de lei O anumita categorie de oameni nu se invata minte niciodata si repeta greselile trecutului din care si-au facut un reflex conditionat

19 aprilie 2017 18:43

Cand o FUFĂ, ce ieri prezenta lenjerie intima iar azi vrea sa ne conducă ...... așa se întâmplă

19 aprilie 2017 13:38

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.