Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Fondurile de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) sunt în totalitate alimentate din alocaţii de la stat. Aceste alocaţii, odată transferate către fonduri în numele cetăţenilor români beneficiari, devin active în proprietate privată şi ele nu mai pot fi retrase sau naţionalizate, potrivit Constituţiei, a precizat Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).


Parlamentul şi, respectiv, Guvernul au în competenţa lor să majoreze sau să micşoreze alocaţiile bugetare viitoare, fără să afecteze în niciun fel contribuţiile trecute. Eventual, mai pot să schimbe, prin lege, administrarea privată în administrare de stat, ceea ce nu înseamnă "naţionalizare". Schimbarea administratorului nu afectează drepturile pe care cetăţenii le au în Fondurile din Pilonul II. Poate să afecteze numai eventualele câştiguri suplimentare din randamente, având în vedere că fondurile administrate privat se plasează în active financiare purtătoare de dobânzi, cupoane sau câştiguri de capital, pe când fondurile administrate de stat nu sunt purtătoare de dobânzi, apreciază ASF.


Comentarii

v Cred ca dezmintirea zvonului cu nationalizarea pensiior private vine cam tirziu. Oare acest Negricoiu trebuie sa "functioneze", doar in posturi importante? Ghiolbanis cu shleahta lui au lansat aceasta "stire" care si-a facut efectul la o parte dintre oameni. Astia trebuie schimbati din functii pina nu este prea tirziu.

17 aprilie 2017 23:17

Socotitorul La Pilonul III era vorba ca nu se impoziteaza ( sunt deductibile) cotizatiile pana la 400euro/an. Nici vorba. La finalizarea contractului se considera venit si statul le impoziteaza cu 16%. Nu-i asa d-le Misu Negritoiu? De ce mintiti poporul?

17 aprilie 2017 20:22

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.