Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Regizorul George Cornea, în al cărui portofoliu s-au regăsit filme precum ''Patima'' sau ''Căruţa cu mere'', a murit la vârsta de 86 de ani, au anunţat surse din cadrul familiei pentru Descopera.ro.

Regizorul George Cornea a încetat din viaţă vineri, la domiciliul său din Bucureşti, în urma unei lungi suferinţe. Trupul neînsufleţit va fi depus astăzi la Capela de la Cimitirul Evanghelic Luteran, la ora 13:00, urmând ca slujba de înmormântarea să aibă loc mâine la acelaşi cimitir, începând cu ora 13:30.

Născut la 26 martie 1931, în Bucureşti, George Cornea a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în anul 1955. A fost director de imagine, regizor şi scenarist. George Cornea a desfăşurat o bogată activitate didactică şi universitară. A obţinut mai multe premii: premii UNIATEC pentru imagine la Barcelona, pentru ''Dragoste la zero grade''; la Milano pentru ''Neamul Şoimăreştilor'' (1965) şi la Moscova pentru ''Mihai Viteazul'' (1971). A obţinut două premii ACIN: Premiul pentru imagine (1971) - pentru filmele ''Mihai Viteazul'' şi ''Asediul", precum şi o Diplomă de onoare (1987), pentru filmul Vulcanul stins.

Integral pe DescoperaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.