Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Doi preoţi portughezi cu caş la gură, Rodrigues (Andrew Garfield) şi Garupe (Adam Driver), pătrunşi de credinţa lor, dar prea puţin versaţi în ea – ceea nu e tocmai tipic iezuiţilor, dar fie – pleacă în 1643 în Japonia. Aşa începe Silence, cel mai recent film marca Martin Scorsese. Ei vor fi ultimii misionari trimişi acolo, le spune părintele Valignano (Ciarán Hinds), căci persecuţia împotriva creştinilor a ajuns la cote înalte, lăsându-se cu torturi variate şi execuţii în masă. Una dintre victimele acestei represiuni este chiar mentorul celor doi, preotul şi misionarul Ferreira (Liam Neeson), doar că el a renunţat la creştinism în favoarea budismului şi o duce bine-mersi, ba chiar are o familie.

Cei doi preoţi ajung în Japonia, îşi fac misionariatul undercover, însă eforturile lor aduc mai multă violenţă și mai multe victime din tabăra creștină. Misionarii sunt în cele din urmă capturaţi, iar Inchizitorul Inoue (Issey Ogata într-un rol excelent), care a prins gustul convertirii creştinilor, mult mai eficientă decât reprimarea (care nu face decât să producă noi martiri), le-a pregătit o ordalie potenţial fatală.

Integral pe RepublicaComentarii

Le-a pregătit o ordalie? Cuvântul ordalie NU există în limba română. Ordeal e un cuvânt aparținând strict limbii engleze. Cine e Idiotul și Cretinul de le Republicăcatul ăsta de ziar care vorbește argoul retardaților? Imbecilul de ANAL jurnalistic care a copiat un articol din presa scrisă în limba engleză de pe Yahoo News probabil, folosind un program de traducere instantanee din engleză-n română, program care nu traduce în totalitate corect, folosește cuvântul ordalie, transformând cuvântul ordeal într-un cuvânt imaginar? Îl fut în gură pe cretinul care a mâzgălit acest articol de tot căcatul!

16 aprilie 2017 18:07

Christos a înviat - IUDE puturoase - ce mai faceti voi - v-ati spânzurat deja singuri (de buna voie & nesiliti de nimeni, n.m.), sau (înca) asteptati asistenta / asistare?! Paulus

16 aprilie 2017 11:28

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.