Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Liliana Turoiu, propunerea PSD la sefia ICR, a afirmat, marti, in timpul audierilor din comisiile de specialitate ca modul in care artistul plastic Dan Perjovschi abordeaza "teme sociale de actualitate" "nu se potrivesc" din perspectiv unui "avangardist" pentru a fi implementate de catre o institutie "a unui stat".

"As vrea sa spun referitor la aceasta polemica pe marginea faptului ca Dan Perjovschi nu a acceptat o colaborare cu ICR este de inteles, pentru ca artisti care vin cu un astfel de demers si care vin din zona avangardei de obicei nu accepta o institutionalizare a artei lor. Tipul de demers pe care Dan Perjovschi il abordeaza in teme sociale de actualitate, practic, nu se potriveste in conceptia unui artist avangardist cu implementare lui de catre o institutie a unui stat", a declarat Liliana Toroiu, intrebata daca ar "accepta spre a sustine o expozitie #rezist a lui Dan Perjovschi". Intrebarea a fost adresata tuturor candidatilor audiati.

Integral pe HotnewsComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.