Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Un nou experiment a arătat că simţul de sine se dezvoltă mult mai devreme decât s-a crezut anterior. Acest simţ al propriului eu se dezvoltă începând cu vârsta de şase ani.

Pentru a testa această trăsătură cognitivă, cercetătorii au studiat reacţiile copiilor şi adulţilor care îşi observau propriul avatar, relatează Science News Magazine.

Experţii au folosit un dispozitiv care modelează realitatea virtuală ca cel prezentat în imaginea de mai sus.

Dorothy Cowie, de la Universitatea Durham din Anglia, autorul acestui studiu, precizează că „aceşti copii şi-au văzut propriul avatar fiind ei înşişi”. Acest simţ de sine într-un corp, care poate fi manipulat prin văz şi atingere, devine mai puternic şi mai nuanţat odată cu înaintarea în vârstă. În jurul vârstei de 10 ani, indivizii încep să simtă atingerea efectuată asupra corpului virtual, denotând o integrare mai mare a experienţei în propriul corp.

Integral pe DescoperaComentarii

Reamintim cititorilor ca autorii "studiilor" (experientelor, n.red.) pe oameni de dinainte de anul 1 au fost distinsi cu ... RIDICAREA ÎN euro-STREANG -, ulterior însa, experientele pe maimute fiind declarate "inumane" de ctre UE,, moda a revenit si face acum adevarate furori! Cu respect, "redactia"-poollii

9 aprilie 2017 22:47

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.