Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Siria şi-a limitat producţia proprie de petrol, însă locaţia sa în Orientul Mijlociu a stârnit îngrijorări mai largi că acest conflict s-ar putea răspândi şi ar putea perturba livrările de petrol în altă parte.


Preşedintele american Donald Trump a lansat o lovitură militară asupra unei baze aeriene a guvernului sirian peste noapte, ca răspuns la un atac chimic asupra civililor de la începutul acestei săptămâni. Rusia a denunţat atacul, a promis să consolideze apărarea aeriană siriană şi a trimis o navă de război în Marea Mediterană.

Cea mai dură acţiune SUA din războiul civil din Siria ce durează de şase ani a consolidat incertitudinea geopolitică în Orientul Mijlociu.

Cum au fost afectate pieţele

Preţurile la petrol şi la activele de refugiu, inclusiv al aurului, al yenului japonez şi al obligaţiunilor de stat au reacţionat iniţial puternic la atac. Cu toate acestea, ele şi-au inversat unele dintre mişcări mai târziu în timpul zilei, după anunţarea cifrelor de angajare lunare din SUA, mai slabe decât era de aşteptat.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.