Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Când eşti un star al filmelor de acţiune sau o actriţă cunoscută pentru rolurile de comedie, publicul s-ar putea să facă presupuneri incorecte cu privire la studiile tale, motiv pentru care poate părea surprinzător că unii dintre cei mai cunoscuţi artişti de la Hollywood sunt la bază doctoranzi, oameni de ştiinţă sau lingvişti.


O dezbatere pe site-ul Quora a scos la iveală cine sunt unele dintre cele mai inteligente vedete ale Cetăţii Filmului. De la o actriţă care a petrecut opt ani lucrând în domeniul cercetării medicale înainte de a obţine un rol într-unul dintre cele mai apreciate seriale de comedie până la un veteran al filmelor de acţiune al cărui IQ este de 160, următorii artişti nu au de ce să-şi facă griji cu privire la viitor în cazul în care decid să abandoneze industria divertismentului. Vă prezentăm în continuare unii dintre cei mai inteligenţi actori de la Hollywood.

Lisa Kudrow
În vârstă de 53 de ani, Lisa Kudrow este cunoscută cel mai bine pentru rolul aiuritei Phoebe Buffay din serialul-fenomen „Friends/Prietenii tăi“. Însă, în realitate, actriţa nu are deloc capul în nori, ba chiar se mândreşte cu un IQ de 154, în condiţiile în care un coeficient de inteligenţă de peste 120 este considerat superior. După ce a absolvit liceul, Kudrow a obţinut o diplomă în ştiinţă de la apreciatul Colegiu Vassar din New York şi s-a alăturat echipei de cercetare a tatălui său, doctorul Lee N. Kudrow. Actriţa a lucrat opt ani şi a fost creditată ca cercetător în studiul ce a privit cefaleea cluster (o durere de cap severă, recurentă care afectează de obicei o singură parte a capului – n.red.).

Sylvester Stallone
Puţini oameni ştiu că starul filmelor de acţiune are un IQ de 160, la fel ca al lui Albert Einstein, iar în 1977 a fost nominalizat la Oscar atât pentru rolul principal din filmul de succes „Rocky“, dar şi pentru scenariu. De asemenea, Stallone este un pictor talentat, iar tablourile sale se vând chiar şi cu 90.000 de dolari.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.