Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe [ X ]

Catedrala Mântuirii Neamului, a cărei turlă principală va ajunge la 120 de metri, va depăși în curând în înălțime Palatul Parlamentului, care are 86 de metri pe verticală, măsurat în poziția cea mai favorabilă.

Această diferență sugerează nu doar întâietatea, ci și puterea la care râvnește Biserica Ortodoxă Română. Ar vrea să fie, dacă nu mai puternică decât statul, cel puțin mai influentă.

Melodia unică a vestitelor clopote care vor completa Catedrala Patriarhală se va auzi din jumătate în jumătate de oră aproape în toată Capitala și va fi un semn al omniprezenței și omnipotenței Bisericii Ortodoxe. Cel mai mare dintre clopote este gata, a costat ceva mai puțin de jumătate de milion de euro, a fost turnat la Innsbruck de ultimii mari clopotari ai lumii, e garantat pentru 15 ani și are o speranță de viață de 400 de ani. Se spune că este cel mai mare clopot din Europa (25 de tone), depășindu-l în greutate pe cel al Catedralei din Köln (24 de tone), montat acolo acum o sută de ani.

Integral pe România LiberăComentarii

Sabina Fati(-ma):urmeaza articolul "Poolla lu' Soros - cine o mai suge astazi si în ce mod?", în car va promit sa las balta colpotnitzele si sa va ofer în premiera o incursiune prin holurile, WC-urile, debaralele si pivnitele "redactiei" noastre! Cu respect, SF

8 aprilie 2017 9:10

Lute Dna Futy felicitari pentru pretul minunat cu care ati reusit sa cumparati clopotul 1 MILION de Euro .Cu matematica emai greu ca cu scrisul se pricep toti idiotii !!!!

7 aprilie 2017 14:53

Pute Sabinuta si eu sunt de acord cu tine dar ma intreb daca mai protestai si daca erau Cu Joianis !!??

7 aprilie 2017 13:47

Shalom Diferenta dintre noi si nemti este cel putin 100 de ani. Vezi catedrala din Koln. Sa nu mai vorbim despre alte catedrale care s-au facut acum 400-500 de ani. Asta-i tot! Si la religie suntem in urma ca peste tot!

7 aprilie 2017 11:29

TACI DRAK' Femeie urata si rea de rupe latzul, aceasta frustata de Fati ! Platita gras pt denigrarea valorilor ortodoxe si romanesti, fix ca Purcica aia de Pippidi - caci sunt colege de ONG toxic. Catedrala ortodoxiei neamului romanesc, va fi finalizata, impotriva turbatilor care latra si musca de pe margini.

7 aprilie 2017 11:19

@Oltean De unde trasesi concluzia ca BOR=PCR!? In ce priveste partz-ul, iti pot administra eu, direct in nas, cat vrei si fara sobor de preoti.

7 aprilie 2017 9:02

Pe asta (Futi) o mananca-n pasarica de clopotele Patriarhiei! Asta pe'nca Sinagoga n-are.

7 aprilie 2017 0:56

Cecil Pe mormantul tau voi zidi o moschee. Si in ea voi creste cai, care sa se balege pe moaca ta infatuata si hibrida.... Cretinismul incepe sa se numeasca jurnalism in Romania oligofrenizata...

6 aprilie 2017 23:56

Clemenceau Oltene, sa te reguleze rotweileri Anghelei Merkel si ai lui Klemm.... :):)

6 aprilie 2017 23:53

Maritza Lasa tanti Sabina, ca la Koloshvar-Cluj, se construieste un Mall de 140 m inaltime. Despre mall-uri nimic de rau ca se supara mancatorii de shaorma arabeasca. Cretini si idioti, tradatori de cauze nationale. Dresati, spalati pe creier cu anticonceptionale si cannabis. Prostia si ignoranta, occidentalizate, isi spun cuvantul din plin.

6 aprilie 2017 23:52

Oltean BOR = PCR. Nu mai potu trage nici un partz fara a fi asistat de un sobor de preoti.

6 aprilie 2017 19:36

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.